.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 14:40

BMW C 650 Sport & C 650 GT 2016

 

Ανανέωση για τα Maxi Scooter

 

 

Η BMW προχώρησε στην ανανέωση της ήδη επιτυχημένης σειράς των maxi scooter της, με το Sport να ονομάζεται πλέον 650 και όχι 600, και με βελτιώσεις σε κιβώτιο, σχεδίαση, αναρτήσεις και ηλεκτρονικά.

Διαφορετική φιλοσοφία


Τα ήδη επιτυχημένα C 650 Sport και C 650 GT Maxi Scooter της BMW, βελτιώθηκαν, όχι μόνο για την αποδοτικότερη αστική μετακίνηση του αναβάτη, αλλά και για ακόμα πιο σπορ επιδόσεις στις εκτός πόλης περιπέτειες του.
Η διαφορετική φιλοσοφία του καθενός, επιτρέπει την προσέγγιση από διαφορετικές ομάδες αναβατών:
Το C 650 Sport είναι προσανατολισμένo για τους αναβάτες με πιο σπορ διαθέσεις και διαφορετική θέση οδήγησης σε σχέση με το C 650 GT, το οποίο τοποθετεί τον αναβάτη πιο όρθια και άνετα, κατάλληλα για ξεκούραστες χωρίς περιορισμούς αποστάσεις.
Το νέο C 650 Sport και το νέο C 650 GT πλέον προχώρησαν περισσότερο στην αντιμετώπιση αυτών των φιλοδοξιών.
Με εκτεταμένα τροποποιημένο σύστημα μετάδοσης, πιο εύκολη ρύθμιση της ανάρτησης και ένα πλήρως αναθεωρημένο σχέδιο για το C 650 Sport, συνδυάζει περισσότερο αισθητά από ό, τι πριν, την άριστη ποιότητα κύλισης της μοτοσυκλέτας με την ειδική ευελιξία και άνεση που προσφέρει η έννοια maxi Scooter.
Ο 2-κύλινδρος εν σειρά κινητήρας με χωρητικότητα 647cc, εξασφαλίζει για άλλη μια φορά τη δυναμική στην προώθηση των νέων maxi σκούτερ C 650 Sport και C 650 GT.
Η ονομαστική ισχύς και στα δύο μοντέλα είναι 44 kW (60 hp) στις 7 500σ.α.λ.
Μια παραλλαγή είναι επίσης διαθέσιμη με 35 kW (48 hp) στις 7 000σ.α.λ., έχοντας επαναπροσδιορισμένη την χαρτογράφηση του κινητήρα, με σκοπό να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κατηγορίας ρύπων EU4.
Για τον σκοπό αυτό τοποθετήθηκε ένας νέος σιγαστήρας, ο οποίος εκτός από μία πιο δυναμική εμφάνιση και έναν ιδιαίτερα γεμάτο ήχο, περνάει τις προδιαγραφές των νέων ECE R41-04, των νέων κανονισμών για δοκιμές θορύβου.
Ένα νέο CVT σύστημα μετάδοσης σε συνδυασμό με τις νέες ενισχύσεις του συμπλέκτη, επιτρέπει την βελτιστοποιημένη εμπλοκή του, με αποτέλεσμα την πιο δυναμική απόκριση.

Νέες αναρτήσεις για μεγαλύτερη άνεση


Το σύστημα ανάρτησης των νέων C 650 Sport και C 650 GT συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια στρεπτική άκαμπτη υβριδική σύνθετη δομή, που αποτελείται από ένα σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα και ένα χυτό αλουμινένιο τμήμα στην περιοχή του ρουλεμάν, στην έδραση του ψαλιδιού, διατηρώντας την ίδια διαδρομή στα 115 χιλιοστά, για ομαλή συμπεριφορά.
Ως αποτέλεσμα, οι C 650 Sport και C 650 GT προσφέρουν ένα τέλειο συμβιβασμό μεταξύ σπορ αίσθησης και άνεσης.
Διαθέτουν ABS και ASC ως πρότυπο για μέγιστη ασφάλεια κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση. Υπάρχει επίσης “Side View Assist” επιλογή για το C 650 GT.

Με βάση την αρχή "Ασφάλεια 360 °", ο βέλτιστος σχεδιασμός του συστήματος πέδησης σε συνδυασμό με το πρότυπο σύστημα ασφαλείας της BMW Motorrad, ABS της Bosch 9.1MP, εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας κατά την οδήγηση.
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα ASC (Automatic Stability Control), το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο ως standard.
Πρόσθετη άνεση, προσφέρει επίσης ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για τα δίκυκλα:
Το 1ο σύστημα βοήθειας Side View Assist (SVA) για μοτοσυκλέτα.
Αυτή η νέα επιλογή για το C 650 GT υποστηρίζει τον αναβάτη όταν αλλάζει λωρίδα: Για παράδειγμα, με παρακολούθηση της τυφλής γωνίας - ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα αστικό περιβάλλον.

Νέα δυναμική σχεδίαση


Εντελώς νέα δυναμική σχεδίαση για το C 650 Sport και λεπτομερής στυλιστικές διορθώσεις για το GT C 650.
Η νέα έκδοση του C 650 Sport διαθέτει ένα πιο σύγχρονο, δυναμικό και προσανατολισμένο στο μέλλον σχεδιασμό, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία σχεδίασης της BMW Motorrad.

Αντίθετα, η C 650 GT τοποθετείται στην κατηγορία Comfort , έχοντας νέα γραμμή και μια νέα μονάδα στο πίσω φωτιστικό σώμα.
Εφοδιασμένα είναι επίσης και τα δυο μοντέλα με έναν νέας σχεδίασης πίνακα οργάνων, καθώς και νέα επένδυση του τιμονιού.
Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ανασχεδιασμένο σταντ και την αυτόματη λειτουργία φώτων ημέρας.
Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται σε τρεις χρωματικές παραλλαγές, με το Valencia πορτοκαλί μεταλλικό ματ του C 650 Sport να τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του και σε συνδυασμό με τις αντιθέσεις στις επιφάνειες του, δίνει μια πιο δυναμική, μοντέρνα εμφάνιση.
Αντίθετα, η Lightwhite κάνει το νέο C 650 Sport να φαίνεται συμπαγές και ελαφρύ, ενώ το Blackstorm μεταλλικό της νέας C 650 Sport, απευθύνεται σε ένα πιο κλασικό αναβάτη.

Στο C 650 GT, το Blackstorm μεταλλικό τονίζει το κομψό χαρακτήρα του οχήματος, ενώ το Frozen Bronze μεταλλικό, δίνει σαφή έμφαση στη σχεδίαση του νέου C 650 GT.
Το Lightwhite, μη μεταλλικό, αναδεικνύει τη δυναμική πλευρά της C 650 GT.
Και τα δύο θα παρουσιαστούν σύντομα στα προσεχή σαλόνια μοτοσυλέτας.

Φωτογραφίες C 6O0 Sport

Φωτογραφίες C 650GT

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 19:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Concept Path 22 BMW Concept Stunt G 310 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon