.
Κατηγορία BMW
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 09:53

BMW Concept Path 22

 

Η κορύφωση των scrambler!

 

 

Με την παρουσίαση του Concept Path 22, η BMW φαίνεται πως χτυπάει κορυφή στην κατηγορία scrambler!

Ελευθερία κίνησης

Στις 11 έως 14 Ιουνίου έγινε η εκδήλωση Wheels & Waves Festival για τέταρτη φορά, στο Biarritz. Σε αυτό το μοναδικό meeting, μοτοσυκλέτες και surf γίνονται ένα σε μία μοναδική ατμόσφαιρα με στόχο την ελευθερία έκφρασης και κίνησης. Εκεί, η BMW παρουσίασε το Concept Path 22, μία μοτοσυκλέτα ειδικά σχεδιασμένη για μετακίνηση των σερφάδων – αφού μπορεί να μεταφέρει σανίδα surf στο πλάι!

Τα πρώτα scrambler εμφανίστηκαν την δεκαετία του ’50 και ήταν μοτοσυκλέτες δρόμου ειδικά διασκευασμένες με χωμάτινα ελαστικά και ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν και στο χώμα. Μία τέτοια μοτοσυκλέτα είναι η καλύτερη για την συγκεκριμένη εκδήλωση, και το Concept Path 22 που βασίστηκε στο R NineT, έκλεψε την παράσταση.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του μοτοσυκλετιστικού club Southsiders MC, του σχεδιαστή Ornamental Conifer και του σχεδιαστή surf, Mason Dyer από την Dyer Brand, με το τμήμα σχεδιασμού της BMW Motorrad, .

Μαζί με το Concept Path 22 σχεδιάστηκαν και ανάλογα δερμάτινα jackets από τον Ornamental Conifer - ανέλαβε να σχεδιάσει “αρτιστικά” και το κάλυμμα του μπροστινού φαναριού, το ρεζερβουάρ, τα φτερά, ώστε να ταιριάζουν με το στυλ και τους χρωματισμούς της μοτοσυκλέτας. Κατασκευάστηκαν επίσης δύο σανίδες surf – μία longboard 9,4’’ και μία shortboard 6,8’’, αποκλειστικά από την Dyer Brand, ενώ τα παραπάνω, είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες της εκδήλωσης.

Μυστικό μονοπάτι

Το όνομα "Path 22" αναφέρεται σε ένα από τα μυστικά sport για surf στην Ευρώπη, ένα μέρος που βρίσκεται στην νότια Γαλλία και δεν έχει πρόσβαση από δρόμο παρά μόνο από την θάλασσα ή μέσω ενός μονοπατιού και 30 λεπτών περπάτημα. Αυτό το μονοπάτι, έχει το νούμερο 22.

Το Consept Path 22 είναι η επιτομή μίας custom μοτοσυκλέτας, φτιαγμένο για να συμβολίζει την ελευθερία, κατασκευασμένο σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις.
Κινείται από τον δικύλινδρο boxer των 1170 κυβικών εκατοστών με απόδοση 110 ίππων, διαθέτει μονόμπρατσο ψαλίδι και μετάδοση μέσω άξονα, διαθέτει μονόσελο και τυπικές γραμμές, ενώ είναι βαμμένο σε γήινα χρώματα.

Κάθε λεπτομέρεια επάνω του έχει κατασκευαστεί με προσοχή, ενώ μέχρι και η δερμάτινη σέλα, τα δερμάτινα γκριπ αλλά και η εξάτμιση Akrapovic, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την scrambler κατασκευή. Διαθέτει αναρτήσεις της Ohlins και τα υψηλής απόδοσης βελτιωτικά της Gilles Tooling, μαζί με τα αξεσουάρ της MotoGadget και της Roland Sands Design, δημιουργούν μία εκπληκτικής εμφάνισης μοτοσυκλέτα που άλλη ίδια δεν υπάρχει.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 10:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW K 1600 GT / GTL / GTL Exclusive 2016 BMW C 650 Sport & C 650 GT 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon