.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 11:26

BMW R1300GS – Διέρρευσε η τιμή στις ΗΠΑ

Το μόνιμο θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας είχε τους τελευταίους μήνες αποκαλύψεις για τα πάντα. Τώρα έχουμε νέα και για την τιμολόγηση του νέου GS.

Ως γνωστόν, η BMW Motorrad ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη νέα γενιά του δημοφιλέστερου μοντέλου της – R1300GS – στις 28 Σεπτεμβρίου, την ίδια ακριβώς μέρα που πριν από 100 χρόνια, το 1923, είχε παρουσιαστεί η πρώτη της μοτοσυκλέτα R32.

Για την επερχόμενη R1300GS το ενδιαφέρον είναι εύλογα μεγάλο και μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πληθώρα φωτογραφιών από τις μοτοσυκλέτες που δοκιμάζονται καθώς συνεχίζεται η εξέλιξη του νέου μοντέλου προ της παρουσίασής του, καθώς και βίντεο με ηχητικά, αλλά και άφθονες πληροφορίες σχετικά με τεχνολογικά στοιχεία που θα περιέχει, ενώ η πιο πρόσφατη ενημέρωση αφορούσε την αποκάλυψη του ακριβούς κυβισμού και απόδοσης του νέου boxer.

Τι μας έλειπε; Μια πληροφορία σχετικά με την τιμή του BMW R1300GS. Ε να λοιπόν που το έχουμε και αυτό πλέον, χάρη σε ένα λαθάκι στην αμερικανική ιστοσελίδα της BMW Motorrad, η οποία συμπεριέλαβε το R1300GS του 2024 πρόσκαιρα στη φόρμα υπολογισμού δόσεων της μοτοσυκλέτας.

Εκεί λοιπόν το νέο μοντέλο αποκαλύφθηκε πως στις ΗΠΑ θα ξεκινά από τα 19,590 δολάρια, δηλαδή περίπου €17,818 (ισοτιμία 11/8/23). Η τιμή αυτή είναι φυσικά η βασική, δηλαδή με το στάνταρ πακέτου εξοπλισμού που θα διαθέτει, ενώ ο αγοραστής θα πρέπει να υπολογίσει επιπλέον περίπου 700 δολάρια (περίπου €640) για τα συνήθη εξτραδάκια της αγοραπωλησίας (έξοδα διαχείρισης, πινακίδα κλπ).

Ωστόσο οι τιμές αυτές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς στην Ελλάδα η τρέχουσα έκδοση R1250GS ξεκινά από €19,600 ενώ η ίδια μοτοσυκλέτα (μοντέλο 2023) στις ΗΠΑ έχει τιμή εκκίνησης τα 18,690 δολάρια, ή περίπου €17,000, τιμή που συμπεριλαμβάνει και όλα τα επιπλέον έξοδα.

Έτσι έχουμε απλώς μια βασική ένδειξη της τιμολόγησης για το νέο R1300GS που στις ΗΠΑ προκύπτει περίπου €900 (συν λοιπές έξτρα χρεώσεις) επιπλέον της τιμής του R1250GS. Αυτό μας δίνει απλώς μια γενική εικόνα του τί να περιμένουμε για την εμπορική ναυαρχίδα της BMW Motorrad όταν με το καλό εμφανιστεί και ανακοινωθεί και για την Ελλάδα: μια αρχική τιμή βασικής έκδοσης καθαρά πάνω από τα €20,000.

Στο μεταξύ, μετά τη δημοσιότητα που πήρε, η αναγραφή της τιμής στην αμερικανική ιστοσελίδα έχει εξαφανιστεί από τη σχετική λίστα, προφανώς ως απόδειξη του ότι προστέθηκε κατά λάθος. Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και πλέον η πληροφορία κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon