.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:00

BMW R 1300 GS 2024 - Οι τελευταίες πληροφορίες πριν το ντεμπούτο

24 ημέρες απέμειναν μέχρι την παρουσίαση της επόμενης GS από την BMW και πάμε να θυμηθούμε λίγο, τι προβλέπεται για την εμβληματική Adventure.

H παρουσίαση της BMW R 1300 GS αναμένεται να αποτελέσει το απόλυτο γεγονός αποκάλυψης νέου μοντέλου για το 2024 (εκτός εάν η Ducati έχει μαγειρέψει κάτι ανάλογης δυναμικής…) και οι μέρες για την ημερομηνία-κλειδί πλησιάζουν: 28 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα, άρα ούτε ένας μήνας μέχρι την παρουσίαση. Η ημερομηνία έχει ανακοινωθεί  από τον επικεφαλής της BMW Motorrad, Markus Schramm, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει και την ονομασία της μοτοσυκλέτας.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο κινητήρας του μοντέλου αναμένεται να είναι πλήρως υγρόψυκτος, πλέον, με την απόδοση του να φτάνει τους 145 ίππους, 9 περισσότερους από αυτούς της R 1250 GS. Η τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας λέγεται ότι ορίζεται στα 225 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος της είναι μειωμένο κατά 12 ολόκληρα κιλά από την R 1250 GS, φτάνοντας τα 237 κιλά.

Στον εξοπλισμό περιμένουμε μπόλικα πραγματάκια, ενδεικτικά αναφέρουμε πληροφορίες για: μεγαλύτερη οθόνη TFT, βελτιωμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ραντάρ εμπρός και πίσω, ηλεκτρονική ανάρτηση και πλήρως LED φωτιστικά σώματα. Δεν θα μας εκπλήξει το γεγονός, του να μην είναι ολόκληρος ο εξοπλισμός διαθέσιμος στην αρχική έκδοση της μοτοσυκλέτας (πάγια τακτική όλων των εταιρειών, πλέον), όμως το νέο BMW R 1300 GS θα διεκδικήσει τον τίτλο της πιο εξελιγμένης τεχνολογικά GS, όλων των εποχών.

 

Φωτογραφία: Procycles 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon