.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:48

BMW F 900 GS 2024 – Ενδείξεις για επιβεβαίωση των φημών

Υπερκυβισμός και, πιθανότατα, αναβάθμιση για τα «μεσαία» Adventure της Βαυαρικής εταιρείας.

Για το πιθανολογούμενο BMW F 900 GS 2024 σας είχαμε γράψει ήδη, εδώ και 6 μήνες, όταν και ήρθαν στην επιφάνεια ανάλογα ρεπορτάζ από Γερμανία – διαβάστε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ. Πριν λίγα 24ωρα, ο «φάκελος» ανοίγει ξανά, μετά από ένα teaser της BMW στα κοινωνικά της δίκτυα, που μας παραπέμπει στις 7 Σεπτεμβρίου (δηλαδή την Πέμπτη), και μας ρωτάει, αν…  είμαστε πεινασμένοι για περισσότερα (Hungry for More).

Εξετάζοντας την εικόνα που οι Γερμανοί κοινοποίησαν, το BMW F 900 GS σχεδόν αποκαλύπτεται μπροστά μας, θα έλεγε κανείς. Τι αλλάζει από το ένα μοντέλο στο άλλο; Απλούστατα, η χρήση του κινητήρα των 895 κ.εκ., που μέχρι τώρα εξοπλίζει τα F 900 R και F 900 XR. Αυτό που φαίνεται επίσης, όμως, από την φωτογραφία, είναι μια πιθανή αλλαγή και στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, με το "ασύμμετρο" εμπρός φανάρι να αντικαθίσταται από μια μονή μονάδα. 

H χρήση του μεγαλύτερου σε κυβικά μοντέλου, πιθανότατα εξυπηρετεί την BMW στο να πιάσει ευκολότερα, στόχους ρύπων, χωρίς να αναγκαστεί σε μείωση της ισχύος –μια πρακτική η οποία έχει γίνει ο κανόνας, στην εποχή των Euro 5+ στις μοτοσυκλέτες. Δεν ανακοινώνονται, όπως είναι φυσικό, τιμές ισχύος και ροπής για την F 900 GS ακόμα, όμως μιλάμε τουλάχιστον για διατήρηση της απόδοσης στους 94 ίππους, με μια βελτιωμένη καμπύλη ροπής. Έτσι παραμένει και η δυνατότητα περιορισμού της μοτοσυκλέτας, στους 47 ίππους, για το δίπλωμα Α2.

Περισσότερα θα μάθουμε και επίσημα, σε 3 ημέρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon