.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 09:24

Η BMW «τελειώνει» το F 850 GS για να φέρει το F 900 GS 2024;

Τονωτική ένεση κυβισμού στην πλατφόρμα των F750/F800 GS.

Πρόκειται για μία είδηση που μας ξάφνιασε ευχάριστα, πρωινιάτικα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από Γερμανία, η BMW ετοιμάζει ένα F 900 GS. Δηλαδή, αντιλαμβάνεται ότι ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι πλέον σθεναρός και πιθανότατα ανεβάζει κυβικά στην F 850 GS, κάνοντας την  F 900 GS.

Η είδηση προέρχεται από αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γερμανικού περιοδικού Motorrad και είδε το φως της ιντερνετικής δημοσιότητας, μέσα από την δημοσιοποίηση του εξωφύλλου του νέου τεύχους, το οποίο θα φτάσει στα περίπτερα της χώρας στο τέλος του μήνα.  Ας το δούμε και λίγο πιο λεπτομερώς: Μέχρι τώρα, η BMW διαθέτει στην αγορά το F 850 GS, στην κατηγορία των μεγαλομεσαίων on-off (Πως αλλιώς να τα πούμε, εδώ υπάρχουν και 1.300άρια πια), το οποίο αποδίδει 95 ίππους και 9,4 kgm ροπής, από 853 κ.εκ. μοτέρ. Η BMW θα μπορούσε, πολύ απλά, να το εξοπλίσει με τον κινητήρα των F900XR και F900R, ο οποίος είναι κυβισμού 895 κ.εκ.. Η απόδοση του τελευταίου, αγγίζει τους 105 ίππους και η αύξηση κατά 10 αλογάκια δεν μας χάλασε ποτέ. Αν η BMW δεν κάνει και άλλες αλλαγές στον κινητήρα, η ροπή των δύο μοτέρ παραμένει η ίδια στα 9,4 kgm. Για αυτό και εμείς, φτιάξαμε την εικόνα που βλέπετε παραπάνω: Ένα F 850 GS, με το μαύρο μοτέρ των 895 κ.εκ., για να δείξουμε το πώς θα μπορούσε να είναι.

Είναι φυσικό ότι η Βαυαρική εταιρεία, θα έπιανε τον παλμό της φάσης και θα ανέβαινε τα σκαλιά του κυβισμού στην κατηγορία, καθώς ήδη υπάρχει σθεναρός ανταγωνισμός στα 900 κυβικά από Ευρώπας: Επί παραδείγματι, τα KTM 890 Adventure και Husqvarna 901 Norden, πιθανόν δε και ένα νέο Gasgas, όπως και το Tiger 900 της Triumph… Περιμένουμε περισσότερες, και επίσημες, πληροφορίες. Άντε να δούμε, και πότε η Yamaha θα παρουσιάσει Ténéré 900…

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 16:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon