.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 13:09

BMW - Σχέδια νέας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας «μεσαίου κυβισμού»

Σχέδια που αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του μοτέρ και της μπαταρίας, που σε κάνει να αναφωνείς «Επιτέλους!».

Η BMW φαίνεται πως εργάζεται σε μία νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, βασισμένη σε μηχανικά μέρη που ήδη διαθέτει, αλλά απευθυνόμενη προφανώς σε διαφορετικό κοινό, πιο σπορ. Τα σχέδια δημοσιεύονται στα βρετανικά κανάλια ενημέρωσης και αποκαλύπτουν την «ραχοκοκαλιά» του project – κυριολεκτικά όμως.

Στα σχέδια, διακρίνεται μια μοτοσυκλέτα που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι σε παρόμοιες διαστάσεις με την G310R της BMW. Το μάτι σου τραβάει η τοποθέτηση των μηχανικών μερών, στην προκειμένη περίπτωση μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρα, υπό γωνία σχεδόν 45 μοιρών προς τα επάνω. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι έτσι τοποθετημένος στο πλαίσιο, μεν, αλλά σε διαφορετική από την πεπατημένη διάταξη, μεταδίδοντας την ισχύ στον πίσω τροχό μέσω ιμάντα και ενός γωνιακού οδοντωτού μειωτήρα. Η έδραση του ψαλιδιού, βρίσκεται ομοαξονικά της εμπρός τροχαλίας του ιμάντα, με σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την γεωμετρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μπαταρία αυτής της νέας μοτοσυκλέτας θα προέρχεται απευθείας από το CE 04 και είναι επίσης τοποθετημένη σε γωνία 45 μοιρών. Στο χαμηλότερο σημείο των μηχανικών μερών, βλέπουμε την ηλεκτρονική κεντρική μονάδα.

Η συνολική διάταξη των μηχανικών μερών που βλέπουμε εδώ, έχει πολλά πιθανά οφέλη για το project. Το μήκος της μοτοσυκλέτας μπορεί να μειωθεί, ενώ παράλληλα το κέντρο βάρους μπορεί να σηκωθεί ψηλότερα, με οφέλη στην ευελιξία και την συμπεριφορά στις στροφές για την μοτοσυκλέτα. Ακόμη, μπορεί να προκύψει αποθηκευτικός χώρος στη παραδοσιακή θέση του ρεζερβουάρ, που μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα ή ένα κράνος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 15:18

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon