.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 09:39

BMW R 18 «Heavy Duty» custom - Η... σαύρα!

Μία δουλειά «οικογενειακή υπόθεση» των πασίγνωστων στην Αμερική, Fred και Len Kodlin που εντυπωσιάζει. Μα τι βάψιμο είναι αυτό!

Ο Fred Kodlin είναι ένας από τους κορυφαίους customizers στην Αμερική και έχει καταφέρει επιτυχώς, να μεταφέρει το… μικρόβιο, και στον γιό του Led. Το παρόν BMW R 18 που βλέπουμε εδώ, είναι λοιπόν μία δουλειά πατέρα-γιού και μάλιστα με ιδιαίτερα εκτεταμένες επεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, οι Kodlin χρειάστηκε να αλλάξουν το ίδιο το πλαίσιο της R 18, κατασκευάζοντας εκ νέου τους άνω σωλήνες, αλλά και την έδραση και τον σταυρό του τιμονιού, ώστε να μην αλλοιωθεί τελείως η γεωμετρία της μοτοσυκλέτας λόγω του χαμηλώματος που ήθελαν να πετύχουν.

Εκτεταμένες ήταν οι εργασίες «φανοποιίας» για το μοντέλο, με ένα νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και νέα συνδετικά τμήματα του με το υποπλαίσιο, κατασκευάστηκαν. Με τον ίδιο τρόπο οι Kodlin έφτιαξαν και νέα φτερά εμπρός και πίσω, ενώ νέες είναι και οι custom πλαϊνές βαλίτσες και οι βάσεις τους.

Βάψιμο που βγάζει μάτι!

Το artwork του μοντέλου ανέλαβε ο καλλιτέχνης τατουάζ Marcel Sinnwell, εξολοκλήρου στο χέρι, με την βοήθεια αερογράφου και pinstriping τεχνικών. Η παλέτα περιείχε το πολύ ζωηρό τιρκουάζ ως χρώμα βάσης, με μια απίστευτα λεπτομερή δουλειά αντίθεσης σε αποχρώσεις του κόκκινου και του πορφυρού, με το μαύρο του κινητήρα, της σέλας και της ζελατίνας να προσθέτουν σε αντιθέσεις. 

Ο εμπρός τροχός είναι διαμέτρου 21 ιντσών, ενώ το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με… αερανάρτηση, ώστε να χαμηλώνει για την στάθμευση και να σηκώνεται για την οδήγηση. Stance, baby!

O εξοπλισμός της Heavy Duty περιλαμβάνει επίσης σύστημα φωτισμού «πατώματος» σε 3 χρώματα, ενώ μέσα στις βαλίτσες υπάρχουν ηχεία της Marshall και ο κατάλληλος ενισχυτής. Η σέλα είναι επίσης χειροποίητη, όπως είναι και η εξάτμιση αλλά και το τιμόνι, ενώ το άνω κάλυμμα των οργάνων είναι επενδεδυμένο με συνθετικό δέρμα και alcantara.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 10:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon