.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 07:42

BMW – Έφτασε τα 1.000.000 GS, ανακοίνωσε και την ημερομηνία αποκάλυψης του R 1300 GS

Ένα αριθμό ορόσημο έπιασε ο γερμανός κατασκευαστής, έχοντας παράξει 1.000.000 κινητήρες boxer από το 1980 μέχρι σήμερα. Φυσικά, το γιορτάζει δεόντως.

Οι μοτοσυκλέτες της BMW κατασκευάζονται στο Βερολίνο από το 1969 και συγκεκριμένα τα μοντέλα GS με κινητήρες boxer από το 1980. Η τελευταία έκδοση της θρυλικής πλέον BMW GS με κινητήρα boxer - η R 1300 GS - θα παρουσιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στα εγκαίνια της νέας BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο.

1M_GS_B.jpg

Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad: «Με το R 80 G/S και τον μοναδικό συνδυασμό καταλληλότητας εντός και εκτός δρόμου, καθημερινών ιδιοτήτων και ικανοτήτων για μεγάλες αποστάσεις, η BMW Motorrad δημιούργησε το νέο είδος μοτοσυκλέτας τουρισμού enduro το 1980. Η BMW GS με κινητήρα boxer έγινε σύμβολο, που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον, η GS έγινε θρύλος και ταυτόχρονα ένας απαραίτητος ακρογωνιαίος λίθος στη γκάμα μοντέλων της BMW Motorrad. Τα εξαιρετικά ταλέντα του, όπως οι δυναμικές επιδόσεις στην οδήγηση, οι δυνατές ιδιότητες εκτός δρόμου, η ανώτερη άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και η τεράστια στιβαρότητα, έχουν έκτοτε αναπτυχθεί συνεχώς από την BMW Motorrad και μεταφέρονται σε άλλες σειρές μοντέλων με μεγάλη επιτυχία. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα, και ειδικά στην επέτειο των «100 Χρόνια BMW Motorrad», είμαστε σε θέση να συνεισφέρουμε ένα σημαντικό ορόσημο στην εταιρική ιστορία του BMW Group με την εκατομμυριοστή μοτοσυκλέτα BMW GS με κινητήρα boxer. Είμαι εξίσου ευχαριστημένος που η μοναδική ιστορία των μοντέλων με κινητήρες boxer θα συμπληρωθεί σύντομα από ένα συναρπαστικό κεφάλαιο με πολυάριθμες καινοτομίες με τη νέα R 1300 GS.»

1M_GS_C.jpg

Για την ιστορία, το εκατομμυριοστό BMW GS με κινητήρα boxer είναι ένα R 1250 GS σε Triple Black Style και γιορτάστηκε δεόντως χτες, 21 Ιουνίου 2023, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας στο εργοστάσιο της BMW Motorrad στο Βερολίνο.

Όπως προείπαμε, η πολυαναμενόμενη νέα BMW R 1300 GS θα κάνει πρεμιέρα στην τελετή έναρξης της BMW Motorrad Welt Berlin στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια της μάρκας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon