.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 12:53

Έτσι κλέβουν τις μοτοσυκλέτες ακόμα και με GPS Tracker – Νέες μέθοδοι

Δεν έχουν τον Θεό τους οι κακοποιοί σε όλη την Ευρώπη με όλο και περισσότερες «μεθόδους» να βγαίνουν στο φως…

Το πρόβλημα της κλοπής μοτοσυκλετών είναι μεγάλο, σε όλη την Ευρώπη, από ότι φαίνεται. Τελευταίες πληροφορίες έρχονται από την Ισπανία, σχετικά με το πώς οι κακοποιοί ξεπερνούν τα εμπόδια που τους βάζει η τεχνολογία των GPS Tracker – δηλαδή, των γνωστών πομπών που τοποθετούνται σε πολλές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ, οι κλέφτες έχουν βρει μια μέθοδο ώστε να τσεκάρουν αν μια μοτοσυκλέτα έχει πομπό GPS ή όχι – αφού την αφαιρέσουν από τον ιδιοκτήτη της, την παρκάρουν σε ένα ανοιχτό χώρο στάθμευσης, δημόσιο μεν αλλά υπό την επιτήρηση τους, δε. Αν ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας δεν εμφανιστεί μέσα σε 2 μέρες, συμπεραίνουν ότι το δίκυκλο δεν είναι εξοπλισμένο με Tracker και το… εξαφανίζουν αναλόγως.

Ακόμα πιο επικίνδυνη για τους ανυποψίαστους, ωστόσο, είναι μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν πριν κλέψουν. Αν εντοπίσουν μια μοτοσυκλέτα που τους ενδιαφέρει, τοποθετούν αυτοί τον δικό τους GPS Tracker, έτσι ώστε να παρακολουθούν τη μοτοσυκλέτα και τον ιδιοκτήτη της διαρκώς, οργανώνοντας τελικά το έγκλημα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι κακοποιοί παραμένουν ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία και τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών, οι οποίοι καλούνται να ασφαλίζουν τις αγαπημένες τους με ακόμα περισσότερα μέτρα ασφαλείας. Οπότε, πέρα από τα βασικά για την προστασία της μοτοσυκλέτας  -τα οποία είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ήδη- μην ξεχνάτε να επιτηρείτε την μοτοσυκλέτα σας όταν είστε έξω ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να την ελέγχετε για την περίπτωση τοποθέτησης μη εξουσιοδοτημένου… κοριού! Ποτέ δεν ξέρεις, πλέον, τι συμβαίνει…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon