.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 15:28

BMW S1000RR Nurburg – Με το βλέμμα στο παρελθόν

Ιταλική δημιουργία εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες του παγκοσμίου Endurance της δεκαετίας του 1980.

Ο Ιταλός Nicola Giannattasio δεν είναι ο τυπικός επαγγελματίας κατασκευαστής custom μοτοσυκλετών, αλλά ένας μερακλής barista που απλώς έφτιαξε τη μοτοσυκλέτα που ονειρευόταν. Θαυμαστής των αγώνων αντοχής, αποφάσισε να στήσει μια δική του κατασκευή πάνω σε μια σύγχρονη σπορ μοτοσυκλέτα με την εμφάνιση θρυλικών αγωνιστικών όπως του Suzuki GS1000R της Yoshimura – ένα σχέδιο που έχει καταστεί πλέον κλασικό, με τον έκκεντρα τοποθετημένο στρογγυλό προβολέα.

Ο Giannattasio βρήκε και αγόρασε ένα μεταχειρισμένο BMW S1000RR του 2011 και πάνω σε αυτό ξεδίπλωσε το πλάνο του, αρχικά γδύνοντας τη μοτοσυκλέτα. Τα νέα πλαστικά κουστούμια κατασκευάστηκαν επί τούτου και, για να τοποθετηθούν σωστά, κατασκευάστηκε νέο υποπλαίσιο πίσω για την ουρά, καθώς και μια νέα κατασκευή μπροστά για να υποστηρίξει το νέο φέρινγκ.

bmw s1000rr nurburg 5

Επίσης ο δημιουργός του σχεδίασε και κατασκεύασε πλαϊνά καπάκια για τον κινητήρα από αεροπορικό αλουμίνιο, ενώ δούλεψε και πάνω στο αλουμινένιο κάλυμμα του ρεζερβουάρ φτιάχνοντας επεκτάσεις για να δέσουν με τη νέα τετραγωνισμένη ουρά.

Η συνέχεια έφερε άφθονα περιφερειακά από την ελεύθερη αγορά, τιμώντας γνωστά ονόματα του χώρου όπως οι Barracuda και Rizoma, η βάση πινακίδας στην ουρά προήλθε από ένα Kawasaki Z1000, ενώ προστέθηκαν λεβιέδες και μαρσπιέ από BMW HP4.

bmw s1000rr nurburg 12

Μηχανολογικά δεν έχει γίνει καμιά επέμβαση στα βασικά στοιχεία του S1000RR, δηλαδή σε κινητήρα, αναρτήσεις και φρένα, αλλά η προσθήκη μιας ολόσωμης Akrapovic σαφώς δένει όμορφα και αποτελεσματικά με μια αγωνιστική ρέπλικα.

Η δε επιλογή του ονόματος, Nurburg, προφανώς αναφέρεται στο γερμανικό χωριό που βρίσκεται περικυκλωμένο από τη θρυλική πίστα Nurburgring και της χαρίζει το όνομά της.

bmw s1000rr nurburg 2

Ο Ιταλός δηλώνει πως σκοπεύει να πουλήσει τη δημιουργία του για να χρηματοδοτήσει το επόμενο σχέδιο που θέλει να φτιάξει. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε τον Nicola Giannattasio μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, απ’ όπου και έγινε γνωστή η κατασκευή του προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από τον παγκόσμιο ειδικό Τύπο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 15:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon