.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 15:27

BMW R100R Lord Drake - Μινιμαλισμού το ανάγνωσμα

Μία BMW R100R του 1992 με αέρα scrambler, είναι η τελευταία δουλειά του customization οίκου Lord Drake Kustoms, της Ισπανίας.

Αυτό το custom BMW είναι το αποτέλεσμα μιας ριζικής εργασίας αναπροσαρμογής, αφού πρακτικά το μόνο που έχει παραμείνει πρωτότυπο, είναι ο κινητήρας boxer και η ραχοκοκαλιά του πλαισίου. Όλη η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα έχει τροποποιηθεί πλήρως.

Το πρώτο πράγμα που ο Lord Drake έκανε με τη μοτοσυκλέτα, ήταν να την αποσυναρμολογήσει εντελώς για να προχωρήσει στις εργασίες. Το μπροστινό σύστημα αφαιρέθηκε εντελώς και αντικαταστάθηκε, από ανάρτηση ανεστραμμένου πιρουνιού Ohlins, με ανοδίωση σε χρυσό χρώμα. Το μπροστινό τμήμα ολοκληρώθηκε με προβολέα V-Rod, τιμόνι scrambler, κοντέρ Motogadget Digital Pro, φλας Motogadget m-blaze, καφέ γκριπ της Biltwell και ένα μικρό χειροποίητο φτερό.

Οι γνήσιες ζάντες της BMW με ακτίνες διατηρήθηκαν, αλλά ντύθηκαν με νέα, μικτής χρήσης ελαστικά. Το αρχικό ρεζερβουάρ καυσίμου BMW R100R αντικαταστάθηκε με ένα τεπόζιτο από BMW R65, με τάπα καυσίμου Monza. Στο πίσω μέρος, μια νέα βάση κατασκευάστηκε για την στήριξη του αμορτισέρ και της χειροποίητης σέλας, ενώ κάτω από αυτή, ένα φως LED για μοτοσικλέτες cafe racer τοποθετήθηκε.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε με έναν μινιμαλιστικό φτερό πίσω στον μπροστινό τροχό, μια χειροποίητη βάση πινακίδας και νέα φλας LED. Άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να επισημανθούν είναι η εξάτμιση Spark που, μετά από εργασίες τροποποίησης, έχει συνδυαστεί με τις αυθεντικές εξαγωγές της BMW. Τα νέα φίλτρα αέρα στα καρμπυρατέρ, είναι κωνικά.

Η μοτοσυκλέτα βάφτηκε με την τεχνική του powder coat στις ζάντες τα καπάκια του κινητήρα και αλλού. Το ρεζερβουάρ καυσίμου και το μπροστινό φτερό είναι φινιρισμένα σε γκρι γραφίτη, μεταλλικό. Η νέα σέλα έχει ντυθεί σε καφέ χρώμα, με ρομβοειδείς ραφές τύπου «μπακλαβά», που ταιριάζουν και με το φινίρισμα των γκριπ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 15:33

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon