.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 15:45

BMW R 800 GSX - Boxer ανταγωνιστής στα δικύλινδρα μεσαία on-off;

Μια ιδέα για την επιστροφή της BMW στα «βασικά».

Η κατηγορία των μεσαίων on-off σημειώνει δραστική άνθηση τα τελευταία χρόνια με όλες σχεδόν τις μάρκες να «παίζουν μπάλα», όμως ο κανόνας φαίνεται να είναι ένας: Δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας. Ο σχεδιαστής Kar Lee, της Kardesign, προτείνει μια νέα ιδέα, απευθυνόμενος έμμεσα προς την BMW: Το νέο R 800 GSX, που βλέπετε στην εικόνα.

Η δημιουργική προσέγγιση του Lee είναι απλή: Μια ξεκάθαρα εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα, απογυμνωμένη από κάθε τι περιττό, όσο πιο ελαφριά γίνεται με στόχο την κίνηση σε σκληρές συνθήκες χώματος, ακόμα και την συμμετοχή στο Dakar! Ένας νέος, αερόψυκτος κινητήρας Boxer των 800 κυβικών, θα μπορούσε να είναι αεράκι φρεσκάδας σε μία κατηγορία που κυριαρχείται από τους Ι2. Στο σχέδιο του, ο Kar Lee τον έχει τοποθετήσει όσο ψηλότερα γίνεται, για προφανείς λόγους, ενώ ένα τέτοιο μικρότερο μοτέρ και μάλιστα χωρίς ψυγεία και λοιπά παρελκόμενα της υγρόψυξης, θα μπορούσε να είναι και σημαντικά ελαφρύτερο.

Κατά τα άλλα, στο σχέδιο του Lee βλέπουμε την χρήση εμπρός ανάρτησης ανεστραμμένου πιρουνιού και όχι Telelever, ψλό φτερό εμπρός, εννοείται μεγάλοι και ακτινωτοί τροχοί, ενώ διακρίνεται και ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος, κάτω από την σέλα του αναβάτη και με την τάπα πλήρωσης φανερή στα δεξιά της μοτοσυκλέτας.

Εντάξει, φυσικά και γνωρίζουμε ότι η BMW διαθέτει τις F750 και F850GS, στην κατηγορία, αλλά όσοι έχουν γνωρίσει και τα παλαιότερα boxer μοντέλα της BMW, θυμούνται τι εστί μικρότερος κινητήρας στην ίδια φιλοσοφία. Με την R 1250 GS να έχει ξεφύγει ουσιαστικά στον προσανατολισμό του πολυτελούς SUV, μια πιο «σπαρτιατική» μοτοσυκλέτα στις αυθεντικές αρχές της σειράς, ίσως να συγκινούσε μερίδα αναβατών που αρέσκονται στο χώμα και στην απλότητα.

Πηγή/εικόνα: Kardesign

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 15:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW S1000RR Nurburg – Με το βλέμμα στο παρελθόν BMW R 18 Roctane 2023 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon