.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 17:40

ΒΜW Motorrad X2City – Αστικό δίτροχο με… e-ποβοήθηση

 

To οδηγάς χωρίς δίπλωμα

 

Ένα ηλεκτροκίνητο… πατίνι παρουσιάσε η BMW Motorrad ως μια διαφορετική  προσέγγιση στην λύση για τις μετακινήσεις στις μεγαλουπόλεις. Τo X2City, όπως είναι το όνομα του, κινείται υβριδικά, με ανθρώπινο έργο και υποβοήθηση από το hub ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω τρόχο, ενώ υπάρχει και η option του να κινηθεί με έργο μόνο από τον κινητήρα του. 

Οι μικρού μεγέθους και ελαφριές μπαταρίες του X2City μπορούν να προσδώσουν μια τελική ταχύτητα της τάξεως των 25 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία τους επαρκεί για 25-35 χιλιόμετρα αναλόγως του τρόπου που το οδηγεί κανείς. 

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει διαφορετικά modes ταχύητητας (8, 12, 16, 20 και 25 χλμ./ώρα) από χειριστήριο στο τιμόνι και αν θέλει, να σπρώχνει με το πόδι του υποβοηθώντας την κίνηση του οχήματος. 

Για την οδήγηση του X2City δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης, αρκεί ο κάτοχος του να έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Το όχημα θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στα τέλη της χρονιάς με την τιμή του να μην έχει ακόμα καθοριστεί αλλά σύμφωνα με την BMW Motorrad, δεν θα ξεπερνά τα 2.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 17:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon