.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 15:29

BMW - Παρουσίασε ένα concept πατίνι κι ένα concept cargo bike

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν το BMW Group έχει παρουσιάσει λύσεις μικροκινητικότητας όπως το BMW Motorrad X2City, το BMW Vision E³ Way, κ.α.. Τώρα, οι Βαυαροί παρουσιάζουν το ηλεκτρικό πατίνι CLEVER COMMUTE, και το ηλεκτρικό τρίκυκλο ποδήλατο μεταφορών DYNAMIC CARGO, αμφότερα σε concept μορφή για την ώρα.

Η BMW αναφέρεται στο Concept CLEVER COMMUTE ως τον τέλειο σύντροφο για το «τελευταίο μίλι», ήτοι για τις μικρές, αστικές αποστάσεις.bmw patinia 00008

Το CLEVER COMMUTE είναι εργονομικά σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση, για σταθερότητα στην οδήγηση, και για μικρό όγκο σε διπλωμένη μορφή, ώστε ο χρήστης να μπορεί να το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του αλλά και μέσα στα ΜΜΜ.

Μάλιστα, στη διπλωμένη μορφή του είναι εύκολο για τον χρήστη να το σύρει σαν ένα καροτσάκι, ενώ ο μικρός ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό τροχό παρέχει υποβοήθηση όταν σπρώχνετε το CLEVER COMMUTE σε ράμπες ή ανηφόρες.

Παρόλο τώρα που το BMW Group δεν θα κατασκευάσει in-house το CLEVER COMMUTE, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με άλλες εταιρείες για πιθανή έλευση του στην αγορά μέσω εκείνων.

bmw patinia 00006

Το Concept DYNAMIC CARGO είναι ένα τρίκυκλο ηλεκτρικό ποδήλατο μεταφορών, σε μαζεμένες διαστάσεις, με ευελιξία στους τρόπους χρήσης του.

Μπορεί να δεχθεί διάφορα μεταφορικά κουτιά, αλλά και εξαρτήματα για να μεταφέρετε φορτία ή και παιδιά, ενώ θα έχει και leisure χαρακτήρα, μπορώντας να δεχθεί σανίδα του Surf, αλλά ακόμα και… πολυθρόνα για ξάπλα!

Συνδυάζει έτσι τόσο τον μεταφορικό – εργατικό χαρακτήρα μαζί με τη διασκέδαση, σπάνιο χαρακτηριστικό για cargo bike.

Σημειώστε πως το DYNAMIC CARGO συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος με ένα σπαστό άξονα, ο οποίος επιτρέπει στον αναβάτη να παίρνει κλίσεις για τις στροφές, ενώ το πίσω μέρος διατηρεί συνεχώς την επαφή και των 2 τροχών του με την άσφαλτο.

Το DYNAMIC CARGO διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ο οποίος εξαφανίζει το βάρος που κουβαλάτε, ενώ θα μπορεί να δεχθεί και εξαρτήματα (πχ. ανεμοθώρακα) για την προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Όπως και το CLEVER COMMUTE, έτσι και το DYNAMIC CARGO δεν θα κατασκευαστεί από την ίδια τη BMW, αλλά από άλλους κατασκευαστές, με τους οποίους συζητούν ήδη οι Βαυαροί.

Αμφότερα τα ηλεκτρικά concept οχήματα της BMW διαθέτουν αυτονομία 20+ χιλιομέτρων, ενώ η μπαταρία τους μπορεί να αφαιρεθεί για να φορτιστεί στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon