.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 23:09

BMW F“700”GS – Nέα Spy φώτο, ριζική ανανέωση!

 

Νέα προσέγγιση για το "μικρό" F/GS 

 

Μια νέα κατασκοπική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο bikesocial, αποκαλύπτει την μοτοσυκλέτα που πρόκειται να αντικαταστήσει το υπάρχον F700GS.

Eίναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η BMW πρόκειται να ανανεώσει όλη την σειρά των F μοντέλων της, ήδη έχουν κυκλοφορήσει αντίστοιχες φωτογραφίες για το επερχόμενο F900GS, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το ότι και το F700GS θα συμπεριληφθεί σε αυτή την διαδικασία.

Στην φωτογραφία λοιπόν βλέπουμε μια μοτοσυκλέτα η οποία βρίσκεται στην τελική φάση της εξέλιξης της και ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή. Δεν υπάρχουν, ούτε καμουφλάζ, ούτε πρόχειρα τοποθετημένα επί μέρους στοιχεία, ενώ το τριβάλιτσο, μαρτυρά πως πλέον δοκιμάζονται τα αξεσουάρ της.

Ο κινητήρας αναμένεται να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον υπάρχον δικύλινδρο των 798 κ.εκ. με τις φήμες να κάνουν λόγο για 900 κ.εκ. Τώρα σε ότι αφορά στην ονοματοδόσια της μοτοσυκλέτας, το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει στο μοτίβο του F700GS, δηλαδή θα υποδηλώνει μικρότερο κυβισμό από τον πραγματικό, καθότι αυτός είναι ο περίεργος τρόπος που έχει επιλέξει BMW να διαχωρίζει τα δύο On-Off μοντέλα της που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα.

Αυτό που επίσης είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσει να ισχύει, είναι ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα αποτελεί την detuned έκδοση, με προσανατολισμό περισσότερο προς την ασφάλτινη χρήση, όπως μαρτυρούν άλλωστε ο 19άρης μπροστινός τροχός και οι χυτές ζάντες που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει όμως και αλλά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτα απ΄ όλα, οι θέσεις του γραναζιού και του δισκόφρενου στον πίσω τροχό, είναι πλέον όπως σε όλες τις μοτοσυκλέτες και όχι ανάποδα, όπως είχε επιλέξει η BMW να εφαρμόζει στα F 800 / 700 / 650 GS από τότε που παρουσιάστηκαν. Δηλαδή έχουμε το δισκόφρενο στα δεξιά και το γρανάζι της μετάδοσης στα αριστερά και αυτό σημαίνει φυσικά ότι στο νέο κινητήρα, ο συμπλέκτης και η έξοδος της μετάδοσης θα είναι επίσης στα αριστερά.

Επίσης η ουρά της μοτοσυκλέτας, όση από αυτή φαίνεται εν πάση περιπτώσει, δείχνει σημαντικά πιο λεπτή σε πάχος και μάλλον αυτό σημαίνει ότι το ρεζερβουάρ έχει και αυτό μετακομίσει στη... νορμάλ θέση, μπροστά από τον οδηγό.

Το ψαλίδι, όπως έχουμε δει και από την πρώτη spy pic του μοντέλου και όπως φαίνεται και στην συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι τύπου gull arm, ενώ δεν μπορούμε -από αυτή την φωτογραφία τουλάχιστον- να αποφανθούμε με σιγουριά για το τι συμβαίνει με το πλαίσιο.

Βλέπετε στις αντίστοιχες spy pics του F900GS φαίνεται ότι το χωροδικτύωμα έχει αντικατασταθεί από κάτι που μοιάζει με αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών.

Θα αποτελέσει και το F750 / 850 (ή όπως το ονομάσουν τελικά) φορέα αυτού του πλαισίου; Κανείς δεν ξέρει ακόμα... 

Αναμονή λοιπόν μέχρι τις δυο μεγάλες εκθέσεις του φθινοπώρου, όπου και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των νέων “F” μοντέλων. 
Πηγή: Bikesocial 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 23:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon