.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:08

BMW R 1200 GS / R 1200 GS Adventure 2018

 

Φορείς νέων συστημάτων ασφαλείας

 

 

Το “βαρύ πυροβολικό” της BMW, τα R/GS μοντέλα που αποτελούν τα best seller των Βαυαρών στην κατηγορία των Adventure Bikes και όχι μόνο, ανανεώνονται… προαιρετικά για το 2018. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι η BMW τα επέλεξε ως τους πρώτους φορείς ορισμένων νέων τεχνολογιών, που αργότερα, θα είναι διατεθούν και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Tι εννοούμε με αυτό; Ότι η BMW τα επέλεξε ως τους πρώτους φορείς ορισμένων νέων τεχνολογιών, που αργότερα, θα είναι διατεθούν και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. 
Τόσο το R 1200 GS όσο και το R 1200 GS Adventure λοιπόν, θα μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με τα συστήματα Connectivity και Emergency Call. 

Σε ότι αφορά στο Connectivity, πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών, που αντικαθιστά όλο τον πίνακα οργάνων και πέρα από την προβολή των κλασσικών ενδείξεων, μπορεί να λειτουργήσει ως multimedia κέντρο, όταν συνδεθεί με smart συσκευές. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε για το Connectivity, εδώ. 

Η λειτουργία Emergency Call, αφορά στην άμεση αποστολή σήματος κινδύνου σε τηλεφωνικό κέντρο της BMW, αν ο αναβάτης εμπλακεί σε ατύχημα ή χρειάζεται για άλλους σοβαρούς λόγους βοήθεια. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ενεργοποιηθεί η Emergency Call λειτουργία, είτε αυτόματα όταν η μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων (ΙΜU) της μοτοσυκλέτας ανιχνεύσει ατύχημα, είτε χειροκίνητα, από ειδικό διακόπτη στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας. Βασική προϋπόθεση για να είναι δυνατή η αποστολή σήματος βοήθειας, είναι φυσικά η ασύρματη σύνδεση της μοτοσυκλέτας με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη. 

Τα δύο αυτά συστήματα λοιπόν, θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για τα R 1200 GS και R 1200 GS Adventure του 2018, ως στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού. 

Από εκεί και έπειτα, σε ότι αφορά στο R 1200 GS του 2018, διαθέσιμοι (και πάλι ως στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού) θα είναι πλαϊνοί προβολείς νέας σχεδίασης.

Το R 1200 GS Adventure 2018, θα μπορεί να παραγγελθεί με δύο νέα στυλιστικά πακέτα, το “Rally” και το “Exclusive”. 

To στυλιστικό πακέτο Rally περιλαμβάνει τον Λευκό / Μπλε χρωματισμό και τα γραφικά του R 1200 GS Rally , κοντή ζελατίνα, και προστατευτικά σε ψυγείο, ενώ το Exclusive αφορά σε ένα Μαύρο / Γκρι χρωματισμό και σε στυλιστικές λεπτομέρειες. 

Επίσης, νέος για το 2018, είναι και ο χρωματισμός “Racing Red”.
 
Πέραν αυτών, τα R 1200 GS Adevnture του 2018, θα μπορούν να εξοπλιστούν με τα κάτωθι στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού: 

-Νέα riding modes “Dynamic Pro” και Enduro Pro”
-Dynamic ESA νέας γενιάς
-Keyless λειτουργία εκκίνησης / κλειδώματος 
-Shift Assistand Pro -Ψηλή σέλα Rally 
-Πλαϊνά προβολάκια νέας σχεδίασης    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 18:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon