.
Κατηγορία Malaguti
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 12:17

Malaguti Dune 125 X Black Edition 2019

H Adventure πτέρυγα της προσφάτως ξαναγεννημένης Ιταλικής εταιρείας απέκτησε ένα ακόμη πιο περιπετειώδες μέλος.

Η Malaguti είναι μια ιστορική εταιρεία της γειτονικής μας χώρας, καθώς βρίσκεται σε λειτουργία από το 1930, αρχικά παράγοντας ποδήλατα και από το 1958 και μοτοσυκλέτες και σκούτερ. Η πορεία της έφτασε σε μια προσωρινή παύση το 2011 όταν και απέλυσε το προσωπικό της, ωστόσο το αρκετά γνωστό όνομά της δεν την άφησε και πολύ σε αδράνεια.

Στις αρχές του 2019 επέστρεψε στην παραγωγή, εξαγορασμένη πλέον από τον Αυστριακό όμιλο KSR Group, παρουσιάζοντας στην περσινή έκθεση EICMA μια γκάμα έξι μοντέλων, ως επί το πλείστον στημένα γύρω από τον υγρόψυκτο κινητήρα 125 cc της Aprilia συν το σκούτερ Madison 300 με το ανάλογο μοτέρ της Piaggio που γνωρίζουμε πολύ καλά στη χώρα μας χάρη στο Beverly 300.

Τώρα η γκάμα της εμπλουτίζεται με μια ακόμη φρέσκια έκδοση, τη Black Edition της μικρής adventure Dune 125, η οποία για την περίσταση μετονομάζεται σε Dune 125 X.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα με το βασικό Dune 125, στην οποία δε συναντάμε καμιά διαφοροποίηση σε κινητήρα, πλαίσιο και στα περισσότερα περιφερειακά της.

Ωστόσο εδώ έχουμε μεγαλύτερο μπροστινό τροχό, 21 ιντσών αντί για 19 του απλού Dune, ψηλότερες αναρτήσεις, μια σημαντικά ψηλότερη ζελατίνα και φυσικά τον μαύρο χρωματισμό που δικαιολογεί την επωνυμία Black Edition.

Η απόδοση παραμένει στους 15 ίππους, συμβατή με διπλώματα κατηγορίας Α1 και το βάρος της προσθέτει 6 κιλά στα 130 του βασικού Dune.

Πέραν αυτών, ωστόσο, στην Ελλάδα η Malaguti παραμένει δίχως αντιπροσώπευση, οπότε δε μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο για το ενδεχόμενο να τη δούμε στα μέρη μας και την ανάλογη τιμολόγησή της.

Γνωρίστε τη μοτοσυκλέτα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon