.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:29

R.I.P. Paolo Pininfarina - Φτωχότερος ο κόσμος του design

Ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και του design είναι πλέον φτωχότεροι καθώς έχασαν χτες, Τρίτη 9/4, το κεφάλι του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.

Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση του εν λόγω σχεδιαστικού οίκου αναφέρει τα εξής:

"Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του Προέδρου μας Paolo Pininfarina, ο οποίος μας άφησε σήμερα στο Τορίνο σε ηλικία 65 ετών. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ήταν περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Ilaria, τα παιδιά του Greta, Giovanni, Iole, Tullio και Giulia, η μητέρα του Giorgia Gianolio.

Η κληρονομιά του Paolo Pininfarina εκτείνεται πολύ πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς του, καθώς υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την εταιρεία που ίδρυσε ο παππούς του Batista το 1930. Υπηρετώντας ως Πρόεδρος από το 2008, η αφοσίωση, ο ενθουσιασμός και η ενέργεια του Paolo ώθησαν την Pininfarina σε νέες σφαίρες σχεδιαστικής αριστείας. Η ηγεσία του καθοδήγησε την εταιρεία μέσα από μια διαδικασία διαφοροποίησης στη δεκαετία του 1980, επεκτείνοντας την επιρροή της πέρα από τον σχεδιασμό αυτοκινήτων για να γίνει σημείο αναφοράς σε διάφορους τομείς σχεδιασμού.

Σήμερα, θρηνούμε την απώλεια ενός οραματιστή ηγέτη, αλλά γιορτάζουμε επίσης τη διαρκή επίδραση της ζωής και του έργου του Paolo Pininfarina. Το πνεύμα του θα συνεχίσει να μας εμπνέει καθώς μεταφέρουμε την κληρονομιά του στην καινοτομία και την αριστεία.

Οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας είναι στην οικογένεια Pininfarina σε αυτή τη δύσκολη στιγμή."

Εντωμεταξύ, για πολλούς το όνομα Pininfarina είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα supercars, ωστόσο τα τελευταία έτη έχουμε δει την εν λόγω υπογραφή σε δίτροχα όπως το Vmoto APD Concept  και το Eysing PF 40.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon