.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 08:59

Eysing PF 40 – Ηλεκτρικό μοτοσυκλετάκι «πολυτελείας»

Η Eysing είναι μια νεοσύστατη ολλανδική εταιρεία που αν μη τι άλλο έβαλε τα μεγάλα σχεδιαστικά μέσα ονόματι «Pininfarina».

Όλα ξεκίνησαν όταν 4 παιδικοί φίλοι άρχισαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν ένα ηλεκτρικό μοτοποδήλατο για τον εαυτό τους με βάση το σχέδιο της κλασικής ολλανδικής μοτοσυκλέτας της Eysink, το Alpenjager, που χρονολογείται πίσω στο 1938. Ξεκίνησαν την κατασκευή στην πίσω αυλή των γονιών τους, έμαθαν, συζήτησαν, πειραματίστηκαν μέχρι που είχαν τρία πρωτότυπα. Όταν άρχισαν να τα οδηγούν στο δρόμο, το ενδιαφέρον των περαστικών ήταν τεράστιο.

Το 2018 οι τέσσερις φίλοι παρουσίασαν το πρώτο πρωτότυπο τους, Pioneer, στην έκθεση Masters Expo στο Άμστερνταμ. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και πάλι, με αυτό να ήταν το ξεκίνημα της εταιρείας Eysing. Το 2022 μπήκαν σε μια τεράστια συνεργασία με την Pininfarina, από την οποία είναι σχεδιασμένο το PF40 κσι είναι πλέον γεγονός, όντας διαθέσιμο για προπαραγγελία.

eys2.jpg

Το λανσάρισμα του Eysing PF40 σηματοδοτεί την απόλυτη συνεργασία της ιταλικής σχεδίασης και της ολλανδικής δεξιοτεχνίας. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα σχεδίαση με προοπτική, έτοιμη να ξεπεράσει –όπως λένε οι ίδιοι οι Ολλανδοί- τα όρια της κατηγορίας των «πολυτελών δίτροχων».

«Με το όραμα να δημιουργήσουμε κάτι φουτουριστικό, που ανοίγει το ίδιο παράθυρο στη φαντασία των ανθρώπων όπως έκανε το πρωτότυπο «Pioneer». Αλλά με ένα σχέδιο που συνδέει το παρελθόν και το μέλλον ταυτόχρονα. Κοινές αξίες, καινοτομία και εξαιρετικός σχεδιασμός. Το Eysing PF40 δημιουργείται από τη στενή συνεργασία των δύο ομάδων σχεδιασμού: μια τεχνική, καινοτόμα εμφάνιση που καθορίζει τέλεια τη σημερινή εξάρτηση από την τεχνολογία.», αναφέρει μεταξύ άλλων η Eysing.

eys3.jpg

Στα πιο τεχνικά του πράγματος, το PF40 φέρει ένα ηλεκτροκινητήρα 2000W, που του χαρίζει τελικής της τάξης των 45 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V έχει χωρητικότητα 35Ah, που μεταφράζεται σε αυτονομία περίπου 100 χλμ. Η πλήρης φόρτιση έρχεται σε 8 ώρες, ενώ στο ενδεχόμενο του ταχυφορτιστή οι ώρες της γίνονται 4.

Τέλος, στάνταρ στον εξοπλισμό είναι η εφαρμογή Eysing Connect για την τοποθεσία του οχήματος, με την εκτιμώμενη τιμή του Eysing PF40 να ξεκινά από τις 13.780 € άνευ φόρων. Τζάμπα πράγμα δηλαδή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 09:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon