.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 10:34

Honda – Προανήγγειλε την εμφάνιση μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας την Πρωτοχρονιά!

Η συμμετοχή της Honda σε μια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην Καλιφόρνια συνοδεύεται από ένα σχέδιο με απρόσμενο περιεχόμενο.

Με δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στις ΗΠΑ από την αμερικανική Honda, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην παραδοσιακή εκδήλωση Rose Parade στην Pasadena.

Πρόκειται για μια παρέλαση με πολύ φανταχτερά άρματα που θυμίζουν αποκριάτικο καρναβάλι, ωστόσο η καλιφορνέζικη εκδοχή του είναι μια παράδοση που κρατά 134 χρόνια και συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, ενώ την ίδια μέρα και στην ίδια πόλη γίνεται και ο αγώνας κολεγιακού ράγκμπι, Rose Bowl Game (φέτος για 109η φορά).

Στην αφίσα της Honda για την 134η Rose Parade, φιγουράρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που συμβολίζουν τη δεδηλωμένη πρόθεση της Honda να πουλά 100% ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ ως το 2040 και να έχει πετύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην παραγωγή της ως το 2050.

Έτσι δηλώνει πως στο άρμα της θα έχει φορτωμένα διάφορα ενδιαφέροντα, όπως το νέο υβριδικό αυτοκίνητο Acura ARX-06, το ηλεκτρικό αεροσκάφος Hondajet Elite II και ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό eVTOL (όχημα καθέτου προσγείωσης/απογείωσης) – ή τουλάχιστον να έχει μακέτες αυτών, καθώς το θέαμα αρχίζει να φαντάζει πολύ βαρύ και ογκώδες για να χωρέσει σε μια πλατφόρμα που θα βασιστεί σε έναν V6 κινητήρα 3.5 λίτρων για να ρολάρει την κεντρική λεωφόρο Colorado της πόλης που ακολουθεί η παρέλαση (ειρωνεία το πόσο πετρέλαιο θα καεί για να διαφημιστεί το ηλεκτρικό μέλλον στους δρόμους).

120822 Honda Forever Determined Float Rendering 1600

Μεταξύ αυτών ωστόσο στην αφίσα υπάρχει και μια κόκκινη μοτοσυκλέτα, ακριβώς κάτω από το αεροπλάνο, για την οποία δεν αφιερώνεται ούτε μια λέξη στο δελτίο Τύπου. Δοθέντος μάλιστα πως όλα τα υπόλοιπα οχήματα της Honda υπάρχουν είτε ως μοντέλα παραγωγής ή ως αναμενόμενα πρωτότυπα, η μη αναφορά στη μοτοσυκλέτα προκαλεί απορίες.

Η εικόνα μας δείχνει μια γυμνή κατασκευή που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε CB500 ή CB650, αλλά με ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρίες στη θέση του κινητήρα.

Τώρα οι εικασίες μπορούν να ξεκινήσουν από το “δεν είχαν κάτι σε δίκυκλο και έβαλαν αυτό”, αλλά το ξέρουμε πως δεν είναι έτσι, γιατί πολύ απλά θα μπορούσαν να έχουν φορτώσει το ηλεκτρικό σκούτερ ΕΜ1 e που υπάρχει και ήταν στην EICMA 2022.

Το πιθανότερο είναι πως με το σχέδιο αυτό προλογίζουν κάτι που δε θα αργήσει να έρθει, καθώς η Honda έχει δηλώσει πως το 2024 θα φέρει μια “διασκεδαστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα” στην αγορά – και αυτό σίγουρα δε θα είναι το μικρό σκουτεράκι πόλης.

Ίσως λοιπόν να έχουμε πρόωρα αποκαλυπτήρια στις 2 Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: Motorcycle.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon