.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 10:56

EICMA 2023 – Vmoto APD Concept Pininfarina

Παρουσιάστηκε το πρώτο concept της VMoto σε συνεργασία με την Pininfarina, ως φυσική εξέλιξη της εργασίας που είχε ξεκινήσει από πέρσι και, της οποίας, είχαμε δει μόνο ένα πρόπλασμα.

Στα πλαίσια της EICMA 2023, η VMoto παρουσίασε ένα νέο concept ηλεκτροκίνητου scooter, ονόματι APD Concept, σε συνεργασία με τον σχεδιαστικό οίκο Pninifarina. Τα δείγματα της συνεργασίας των δύο εταιρειών τα είχαμε δει και από πέρσι, αλλά ως ένα «πρόπλασμα» οχήματος, φέτος η VMoto έφερε ένα πιο ολοκληρωμένο scooter.

Η VMoto δηλώνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί ματιά στην μελλοντική γκάμα της, όταν και θα κάνει είσοδο στην κατηγορία των maxi scooters. Επίκεντρο της ανάπτυξης του μοντέλου είναι η αεροδυναμική απόδοση, παράγοντας που θα γίνει όλο και σημαντικότερος με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον. Για την σχεδίαση χρησιμοποιήθηκε ακόμα και η αεροδυναμική σήραγγα της Pininfarina, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι «πλασμένο από τον άνεμο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η VMoto.

Η εταιρεία τονίζει ιδιαίτερα την ύπαρξη μιας ειδικά σχεδιασμένης τσάντας, στο concept scooter, ως το σημείο συνάντησης της μορφής με την λειτουργικότητα: Δημιουργημένη επίσης από την Pininfarina, από το ίδιο υλικό του καλύμματος της σέλας, το οποίο ανέλαβε το τμήμα Pininfarina Saddlery, τοποθετείται μπροστά από τον αναβάτη, στο κεντρικό τούνελ και προσθέτει σε αποθηκευτικό χώρο.

Μένει μόνο να δούμε, τώρα, το πρωτότυπο δίκυκλο που θα προκύψει από αυτή την συνεργασία, πιθανόν στην EICMA του 2024, αν όχι νωρίτερα.

Φωτογραφίες: Courtesy EICMA

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 - MBP T1002VX 2024 EICMA 2023 - UM Motorcycles DSR 300 EX / SM / Rally / Road 2024 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon