.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 21:28

Tomasin T500 – 500 κυβικά… δίχρονα μα και σύγχρονα!

Η Tomasin R&D πρόκειται να λανσάρει στην αγορά ένα κιτ για ένα 500άρη, δίχρονο αλλά σύγχρονο κινητήρα που θα μπαίνει στο πλαίσιο των Honda CRF τελευταίας γενιάς, με τρόπο… «plug and play» όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο κινητήρα που συμβαδίζει με την εποχή μας, όντας εξοπλισμένος με ηλεκτρική μίζα, ηλεκτρονικό ψεκασμό, υδραυλικό συμπλέκτη και traction control. Παραδόξως, δεν πρόκειται για ένα «πείραμα» που περιορίζεται σε μια μόνο μοτοσυκλέτα.

Ο άνευ προηγουμένου κινητήρας δημιουργήθηκε από την Tomasin R&D, η οποία έχει εξελίξει την έννοια του εν λόγω κυβισμού, μεταφέροντάς τον στη σύγχρονη εποχή με όλη την εξέλιξη και τα σχετικά παρελκόμενα που υποστηρίζουν τους σημερινούς κινητήρες. Ηλεκτρική εκκίνηση λοιπόν, υδραυλικός συμπλέκτης, ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου και προηγμένα ηλεκτρονικά που περιλαμβάνουν επίσης έλεγχο πρόσφυσης και επιλογή χαρτών. Με άλλα λόγια, μπορούμε να το θεωρήσουμε ως ένα δίχρονο –«μπαμπάτσικο»- μοντέλο του 2024. Ο προαναφερθείς κινητήρας προέρχεται από τον αρχικό του 450 και δημιουργήθηκε από την ομάδα με επικεφαλής τον Enrico Tomasin.

t500c.jpg

Χάρη στην εμπειρία και την επαναστατική ιδέα της Tomasin Racing, έχει επανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί ένας «κινητήρας μέσα σε έναν κινητήρα», ο οποίος χρησιμοποιεί μέρος του στροφαλοθαλάμου του κανονικού κινητήρα του CRF450R. Η ηλεκτρονική πτυχή ήταν απαραίτητη για αυτό το έργο, καταφέρνοντας να διατηρήσει ολόκληρο το σύστημα ψεκασμού, απλά εφαρμόζοντας τη μονάδα ελέγχου (ECU) από την Tomasin R&D. Αυτή η καινοτομία προσφέρει και την ενσωμάτωση «plug-and-play» στο πλαίσιο των CRF με πλήρως αναστρέψιμο τρόπο, έχοντας τη δυνατότητα να διατηρηθούν τα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά καλούδια, αλλά και ο σταθερός έλεγχος της θερμοκρασίας χάρη σε μια ηλεκτρική αντλία νερού. Διαθέσιμοι είναι ακόμα όπως προείπαμε πέντε χάρτες λειτουργίας κινητήρα, έλεγχος εκκίνησης καθώς και έλεγχος πρόσφυσης.

t500d.jpg

Το κιτ είναι περιορισμένης έκδοσης και κοστολογείται έναντι 8.500 ή 10.500 ευρώ, απαιτώντας πολλά από τα «σπλάχνα» του κινητήρα της μοτοσυκλέτας σας, με το διχίλιαρο εδώ να είναι το.. κιβώτιο ταχυτήτων. Βέβαια, μπορείτε να γλυτώσετε αρκετό.. λύσε-δέσε, αγοράζοντας ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα με τιμή από 15.570 ευρώ. Αποφασίστε και μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon