.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 09:55

Μάρκος Λαμάρης - Πρώτη θέση στην Ελβετία, στα πλαίσια του παγκόσμιου Downhill

Στου πρόποδες των ελβετικών Άλπεων και συγκεκριμένα στο Verbier, πραγματοποιήθηκε γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Downhill. Εκεί ξεχώρισε και ο «δικός μας», Μάρκος Λαμάρης.

Μπορεί να μην είναι μηχανοκίνητο άθλημα, αφενός όμως έχει δυο τροχούς και χωμάτινη οδήγηση, αφετέρου αφορά Έλληνα αθλητή. Συγκεκριμένα, ο Μάρκος Λαμάρης τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία του (άρρενες κάτω των 19 ετών), παρά το γεγονός ό,τι ο έχει περάσει μια χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός Μάρκος Λαμάρης, γεννημένος το 2006, διακρίνεται και μάλιστα διεθνώς, αφού ο ποδηλάτης έχει κάνει θεαματικές εμφανίσεις σε αγώνες διεθνείς και ελληνικούς, πετυχαίνοντας και νίκες όπως π.χ. τον Ιούλιο του 2022, στην Γερμανία, στα πλαίσια του εθνικού πρωταθλήματος Downhill της χώρας. Ο Μάρκος Λαμάρης ξεχωρίζει για το πολύ γρήγορο και «αέρινο» στυλ του και πρωτοστατεί στην διάδοση του αγωνιστικού downhill με ποδήλατο και εκτός συνόρων. Του ευχόμαστε τα καλύτερα!  

Ο Μάρκος Λαμάρης, είναι γιός του Κώστα Λαμάρη, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη πορεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η παρουσία του ξεκίνησε από την δεκαετία του 80, όταν ο νεαρός τότε Λαμάρης, έχοντας πάθος για το Motocross, έκανε αγωνιστικό ντεμπούτο το 1982 σε ηλικία 18 ετών και μάλιστα πέτυχε και θεαματικές εμφανίσεις. Ο Κώστας Λαμάρης μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικός υπεύθυνος για την διεξαγωγή supercross αγώνων στην Ελλάδα, μιας και το 1985 ανέλαβε ο ίδιος τις ενέργειες διοργάνωσης του πρώτου ανάλογου αγώνα, στο υπό ανακατασκευή τότε γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην Λ. Αλεξάνδρας. Ο Λαμάρης πέτυχε και την επιτυχή «μετακόμιση» του event στο ΣΕΦ, για πολλά χρόνια, από το 1993.

Στις σημαντικές επαγγελματικές στιγμές του Κ. Λαμάρη στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνεται και η μεγάλης έκτασης εμπλοκή του με την διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, με την δημιουργία της «υπερειδικής», στην Λιλαία για πρώτη φορά το 2003 και στο ΟΑΚΑ για την ιστορική διεξαγωγή του 2005.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 10:00

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon