.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 10:42

Nick Sanders – Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο Yamaha Wabash RT

Αφού τύλιξε πολλάκις τη Γη με τα μοτοσυκλετιστικά του ταξίδια, ο Nick Sanders αναλαμβάνει μια νέα πρόκληση από τη Yamaha.

[Δελτίο Τύπου Yamaha Motor Europe]

Τη 15η Σεπτεμβρίου 2023 ο θρυλικός ταξιδευτής Nick Sanders MBE ξεκινά ένα νέο επικό ταξίδι για τον γύρο του κόσμου σε δύο τροχούς. Όντας ήδη γνωστός για τις περιπέτειες που έθεσαν νέα ρεκόρ με μοτοσυκλέτες της Yamaha – καθώς και πολλές διαδρομές με ποδήλατα – ο Nick έχει βάλει στόχο να γίνει ο πρώτος που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Εκκινώντας από το στρατηγείο της Yamaha Motor Europe στο Άμστερνταμ στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Nick θα καβαλήσει το Yamaha Wabash RT του ως την Αθήνα για το πρώτο σκέλος της δοκιμασίας αυτής που αναμένεται να διαρκέσει 229 μέρες.

Μετά από ένα καυτό πέρασμα από το Ισραήλ, το ταξίδι συνεχίζει με μια διαδρομή 35 ημερών διαμέσου της Μέσης Ανατολής, για μια απόσταση περίπου 5,000 km. Τότε θα έχει φτάσει στην Ινδία, όπου ο Nick και το Yamaha Wabash RT θα ποδηλατήσουν ως τη Mumbai, θα στρίψει βόρεια προς Νέο Δελχί και μετά στο Νεπάλ. Μετά από 40 μέρες και σχεδόν 6,000 km, αυτό το τμήμα της Παγκόσμιας Βόλτας θα καταλήξει στην Καλκούτα στα τέλη του Δεκέμβρη.

2023 YAM NICKSANDERS WABASH EU 001 03 1 preview

Το τέταρτο σκέλος διασχίζει τη Νοτιοανατολική Ασία τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο, επισκεπτόμενο τις Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη και μετά τη Μαλαισία, σε έναν κύκλο 31 ημερών και 4,400 km.

Το πέμπτο σκέλος θα φέρει τον Nick με το Yamaha Wabash RT στη Σιγκαπούρη, τη Τζακάρτα και το Μπαλί, απ’ όπου θα αναχωρήσει για την Αυστραλία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Η Αυστραλία είναι οικεία στον Nick καθώς έχει οδηγήσει σε αυτή την αχανή χώρα με μοτοσυκλέτες και ποδήλατα σε πολλές περιπτώσεις. Ξεκινώντας από τη Darwin, το έκτο σκέλος διασχίζει από το κέντρο τη χώρα για να φτάσει νότια στην Αδελαΐδα και τη Μελβούρνη, πριν φτάσει στο Σίδνεϊ στις 8 Μαρτίου μετά από ένα απαιτητικό ταξίδι 25 ημερών και 4,600 km σε μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες για ποδηλάτη και ποδήλατο.

2023 YAM NICKSANDERS WABASH EU 002 03 1 preview

Το έβδομο σκέλος του ταξιδιού στις αρχές Μάρτη είναι μια εξαήμερη διαδρομή 1,050 km από την Christchurch στην πρωτεύουσα Auckland της Νέας Ζηλανδίας και από εκεί μεταβαίνει στις ΗΠΑ για μια διάσχιση από Δύση προς Ανατολή που θα ξεκινήσει από το LA και θα τερματίσει στη Νέα Υόρκη στις 5 Απριλίου.

Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού αρχίζει στις 7 Απριλίου από τη Μαδρίτη, διασχίζει τα Πυρηναία Όρη για να περάσει στη Γαλλία και επιστρέφει στα κεντρικά της Yamaha Motor Europe στο Άμστερνταμ στις 17 Απριλίου 2024.

Καλύπτοντας 33,076 km στη διάρκεια 229 ημερών οδήγησης με το Yamaha Wabash RT, ο Nick Sanders φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος που θα θέσει ένα νέο ρεκόρ για τον γύρο του κόσμου σε δύο τροχούς.

2023 YAM NICKSANDERS WABASH EU 003 03 1 preview

Κουβαλώντας μαζί του μόνο μια ποδηλατική στολή (μπλούζα και σορτσάκι) και μια δεύτερη αλλαξιά από τα ίδια – καθώς και μια κάμερα κι ένα drone – στόχος του Nick είναι να καλύπτει καθημερινά πάνω από 160 χιλιόμετρα με το Yamaha Wabash RT.

“Αγαπώ τη συνεργασία με τη Yamaha εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζω πως η ποιότητα και η αξιοπιστία της δεν έχει αντίπαλο. Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο Yamaha Wabash RT Gravel είναι η ιδανική επιλογή γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια για ρεκόρ. Προπονούμαι σκληρά και έχω πέσει στα 70 κιλά για να είμαι 100% έτοιμος από φυσική κατάσταση γι’ αυτό το ταξίδι. Πραγματικά δε βλέπω την ώρα για το πρωτοποριακό αυτό eBike World Trip, το οποίο έγινε εφικτό χάρη στην υποστήριξη της Yamaha – συμπεριλαμβανομένων οκτώ αλλαγών μπαταριών σε στρατηγικά σημεία της διαδρομής. Τα λέμε στο Άμστερνταμ σε 229 μέρες!”

Ακολουθήστε τον Nick μέσω των κοινωνικών δικτύων της Yamaha, καθώς και μέσω του συνεργάτη επικοινωνίας cyclingelectric.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon