.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 19:21

Valentino Rossi – Στην 6η θέση του 12ώρου αγώνα αντοχής στο Bathurst

Ο αγώνας αντοχής Bathurst 12H του 2023 ανήκει πια στην ιστορίας με το γνώριμο μας Valentino Rossi να έχει μια ακόμα αξιοπρεπή εμφάνιση.

Έχοντας πετύχει την κατάκτηση της 3ης θέσης στο 24 Hours of Dubai τον Ιανουάριο του 2023, ο Rossi πήγε με άγριες διαθέσεις στον εν λόγω 12ωρο αγώνα αντοχής. Η ομάδα WRT συμμετείχε με δύο αυτοκίνητα στον αγώνα, με το #46 πάνω στο ένα BMW M4 GT3 με τους Farfus/Martin/Rossi να εκκινούν από την έκτη θέση και το #32 με τους Linde/Vanthoor/ Weerts να ξεκινά από την ένατη θέση. Εν τέλει το #32 πήρε την 4η θέση και το #46 έμεινε στην 6η.

Σε αυτό συνετέλεσαν τα ατυχήματα που επέφεραν μεγάλες περιόδους παρουσίας στην πίστα του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Ωστόσο, τα ατυχήματα ήταν λιγότερα από άλλες χρονιές, καθώς η τελευταία περίοδος της πράσινης σημαίας έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη περίοδο πράσινης σημαίας στην ιστορία του Bathurst, που διήρκεσε περισσότερο από το τελευταίο τρίτο του αγώνα, τέσσερις και πλέον ώρες δηλαδή. Κάποια στιγμή, το αυτοκίνητο του Rossi έφτασε στην πρώτη τριάδα , αλλά ένα πρόβλημα με το φως των φρένων οδήγησε στην ανάγκη για επισκευή.

«Η πρώτη μου εμπειρία στο Bathurst ήταν πολύ καλή γιατί είναι ένα υπέροχο μέρος. Για εμάς τους Ευρωπαίους, είναι ένα θρυλικό μέρος γιατί το παίζουμε πάντα στον προσομοιωτή. Το να έχεις την ευκαιρία να τρέξεις εδώ και να ζήσεις την πραγματική πίστα είναι υπέροχο. Είναι ένα φανταστικό σιρκουί. Πρέπει να διατηρήσεις την προσοχή σου, αλλά είναι πολύ ευχάριστο όταν οδηγείς. Νομίζω ότι επίσης η ταχύτητα και η απόδοσή μου ήταν καλές. Νιώθω καλά στο αυτοκίνητο. είναι πολύ καλό να οδηγείς, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στις ζεστές συνθήκες, χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο ρυθμό. Θα μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη πεντάδα, αλλά συνολικά ήταν ένας καλός αγώνας και ως η πρώτη εμπειρία, ήταν πολύ θετικό», ήταν τα λόγια του Valentino Rossi.

Το Kyalami είναι ο δεύτερος γύρος της σειράς αγώνων αντοχής Intercontinental GT Challenge 2023, από τους οποίους ο πρώτος γύρος ήταν ο Bathurst 12 Hour. Ο Rossi δεν θα αγωνιστεί σε αυτόν τον γύρο, με τον οδηγό της BMW M Works, Philipp Eng, να αγωνίζεται για μια θέση στη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon