.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 12:42

ΚΤΕΟ – Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών

Αυστηροποίηση των ελέγχων και αλλαγές σύνδεση με το σύστημα μηχανογράφησης του υπουργείου προ των πυλών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει να ανανεώσει τη διαδικασία τεχνικών ελέγχων οχημάτων με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία τους, αυστηρότερους ελέγχους και άμεση διασύνδεση με το σύστημα μηχανογράφησης των ΚΤΕΟ.

Η πηγή του προβλήματος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι διπλή: αφενός έχουμε μεγάλο αριθμό οχημάτων που δεν περνούν από ΚΤΕΟ, με περίπου 700,000 δίκυκλα να αναλογούν στο σύνολο των 1.8 εκατομμυρίων οχημάτων που εκτιμάται πως δεν έχουν περάσει από τον υποχρεωτικό περιοδικό τεχνικό έλεγχο.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον αριθμό των οχημάτων που κόβονται στον έλεγχο, καθώς στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό βρίσκεται περίπου στο 4.5% του συνόλου του ελέγχων, ενώ στη Γερμανία (με πιο καινούργιο στόλο οχημάτων) το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 35.5%.

Έτσι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει μια νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία καταχώρησης των τεχνικών ελέγχων στη βάση δεδομένων του συστήματος μηχανογράφησης των ΚΤΕΟ, κατά την οποία θα περιλαμβάνονται και φωτογραφίες του οχήματος από όλα τα στάδια του ελέγχου.

Τα δεδομένα της διαδικασίας και οι φωτογραφίες θα ενσωματώνονται στη βάση δεδομένων αυτομάτως, σε πραγματικό χρόνο και χωρίς την παρεμβολή άλλης συσκευής, με προφανή στόχο να χτυπηθεί το φαινόμενο εικονικών ελέγχων ή ψευδών βεβαιώσεων.

Η διαδικασία προβλέπει επίσης την αυτόματη καταγραφή της ημερομηνίας ελέγχου, καθώς και της ώρας έναρξης και λήξης της διαδικασίας.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο τεχνικός έλεγχος να γίνεται πιο συχνά για τα παλαιά οχήματα, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στο πώς ορίζεται το "παλαιό όχημα" ή πόσο πιο συχνά από τη σημερινή διετή περιοδικότητα μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι.

Πηγή φωτογραφίας: ΠΗΓΑΣΟΣ Ι ΚΤΕΟ ΑΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon