.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 11:41

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους αυτοκινητόδρομους της Αγγλίας - Φόβοι για την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών 

Οι δοκιμές στο δρόμο αυτοοδηγούμενων οχημάτων πρόκειται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος, πυροδοτώντας φόβους ότι θα μπορούσαν να θέσουν τους αναβάτες σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, πούλμαν και φορτηγών, με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης θα μπορούν  να χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους το νέο έτος, με θα περάσουν σε ευρύτερη κυκλοφορία μέχρι το 2025.
Αυτό οφείλεται σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που υπογραμμίζεται από μια επένδυση 100 εκατομμυρίων λιρών. Οι  αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα αυτόνομα οχήματα είναι στην επικαιρότητα για όλους τους λάθος λόγους τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά για τους τίτλους φρίκης όπου τα αυτοκίνητα έχουν χτυπήσει ακίνητους μοτοσυκλετιστές αλλά και πεζούς. Η κυβέρνηση πρόκειται να περιγράψει τους στόχους ασφαλείας που πρέπει να επιτύχουν τα αυτόνομα οχήματα πριν απελευθερωθεί η χρήση τους στους αυτοκινητόδρομους το επόμενο έτος, στόχοι που θα είναι κρίσιμοι για την ευημερία των άλλων χρηστών του δρόμου. Στις 19 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ο τότε Υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, είπε: «Τα οφέλη των αυτόνομων οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να είναι τεράστια. Όχι μόνο μπορούν να βελτιώσουν την πρόσβαση των ανθρώπων στην εκπαίδευση και σε άλλες, ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, αλλά η ίδια η βιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι αναμένεται να κάνουν τους δρόμους μας ασφαλέστερους μειώνοντας τους κινδύνους σφαλμάτων οδηγού σε οδικές συγκρούσεις», πρόσθεσε.  «Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της χρήσης αυτής της φανταστικής τεχνολογίας, και γι' αυτό επενδύουμε εκατομμύρια στην έρευνα για την ασφάλεια… για να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε τα οφέλη που υπόσχεται αυτή η τεχνολογία».
 
18-autonomous_levels.jpg
 
Ωστόσο, οι ομάδες για τα δικαιώματα των μοτοσυκλετιστών είναι επιφυλακτικές, με την Ομάδα Δράσης Μοτοσικλέτας (MAG) να παρακολουθεί στενά τους στόχους ασφαλείας καθώς η διατύπωση της κυβέρνησης καλεί τα αυτόνομα οχήματα «να επιτύχουν ισοδύναμο επίπεδο ασφάλειας με αυτό ενός ικανού και προσεκτικού ανθρώπου οδηγού». Η MAG πιστεύει ότι πρόκειται για ένα αυθαίρετο μέτρο. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε πρόσφατα μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ανησυχίες των οδηγών σχετικά με τη χρήση των αυτόνομων αυτοκινήτων και η MAG θέλει να διασφαλίσει ότι οι μοτοσικλετιστές έχουν σημαντικό λόγο. Ο Colin Brown, Διευθυντής της MAG Campaigns, δήλωσε: «Ποιος αποφασίζει τι είναι ένας ασφαλής και ικανός οδηγός; Βασικά είπαμε ότι είναι ένας έξυπνος τρόπος να το δούμε. Εάν είναι κάπου κοντά στο μέσο πρότυπο, τότε αυτό δεν είναι αρκετά καλό όσον αφορά εμάς.Η θέση μας είναι ότι πρέπει να βρουν έναν τρόπο που να βασίζεται σε δεδομένα. Δεν είναι πέρα από το πνεύμα του ανθρώπου να συλλέγει μεγάλες ποσότητες δεδομένων και αν μπορούμε να δούμε στατιστικά ότι αυτά τα πράγματα αγγίζουν ένα ορισμένο επίπεδο ασφάλειας, τότε σίγουρα αυτός είναι ένας τρόπος για να το κάνουμε».
 
opinion-on-autonomous-cars-motorcyclists-and-culpability_1.jpg
 
Η AA έχει επίσης επισημάνει τις ανησυχίες, με τον πρόεδρο Edmund King να λέει: «Είναι πολύ μεγάλο άλμα από την υποβοηθούμενη οδήγηση, όπου ο οδηγός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, στην αυτόνομη οδήγηση, όπου το αυτοκίνητο παίρνει τον έλεγχο. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να μελετήσει πώς αυτά τα οχήματα αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες του δρόμου σε διαφορετικούς δρόμους και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Ωστόσο είναι το απόλυτο έπαθλο, όσον αφορά τη διάσωση χιλιάδων ζωών και τη βελτίωση της κινητικότητας των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες που αξίζει να επιδιώξουμε». Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την έναρξη των δοκιμών στο δρόμο.
Πηγή: MCN
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon