.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 09:40

Curtiss - Επένδυση σε πρωτότυπες μοτοσυκλέτες

 Άλλοι αγοράζουν οικόπεδα, άλλοι supercars και άλλοι πανάκριβα ρολόγια ώστε να «βάλουν»  τα λεφτά τους σε κάτι που μερικά από μερικά χρόνια να μπορούν να τα πάρουν πίσω. Τώρα όμως ένα νέο πεδίο επενδύσεων φαίνεται ανερχόμενο. Επενδύσεις σε πρωτότυπα μοντέλα μοτοσυκλετών που αν πάνε καλά μπορεί να γίνεις ο αυριανός Elon Mask.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, η Curtiss Motorcycle Company ανακοίνωσε το «American Legacy Restoration», το νέο επενδυτικό της σχέδιο για συγκέντρωση 8,33 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της «εκστρατείας πώλησης μετοχών απευθείας σε επενδυτές», η οποία αναφέρεται συχνότερα σήμερα ως crowdfunding. Μια εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που αναλαμβάνει τέτοια μέτρα δεν είναι ασυνήθιστη. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι η εταιρεία προσφέρει επίσης συνολικά επτά από τα πρωτότυπα προπαραγωγής του Curtiss 1 για επενδυτές που δεσμεύονται για ένα συγκεκριμένο επίπεδο χρηματοδότησης.
 
curtiss-1---overhead-front-left-closeup.jpg
 
Οι επενδυτές σε όλα τα επίπεδα λαμβάνουν μετοχές της εταιρείας. Ωστόσο, για να επιτύχουν χρηματοδότηση κατάλληλη για πρωτότυπο, οι επενδυτές πρέπει να δεσμεύσουν 200.000 $ ή περισσότερα.  Από εκείνο το σημείο, έξι από τα μεμονωμένα πρωτότυπα είναι διαθέσιμα σε διάφορες βαθμίδες. Το έβδομο επίπεδο — το οποίο είναι 3.300.000 $ — δίνει το δικαίωμα σε έναν μόνο επενδυτή να συμμετάσχει επενδυτικά και στα επτά πρωτότυπα. 
       
curtiss-1---front-suspension-closeup.jpg
 
Ακολουθεί η ανάλυση των πρωτοτύπων Curtiss που προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα επενδύσεων: 
- $200,000 2018 Zeus Concept Prototype #03 (κόκκινο, μη λειτουργικό) Σχεδιασμένο για εμφάνιση της μάρκας. Το τρίτο από τα τρία πρωτότυπα του concept Zeus. 
- $300,000 2018 Zeus Concept Prototype #01 (μαύρο, μερικώς λειτουργικό) Νικητής του "Most Innovative Motorcycle" στο Quail Motorcycle Gathering 2018 
- $500,000 Curtiss 1 Alpha Prototype #03 (μπλε/μαύρο, μη λειτουργικό) Χρησιμοποιείται για επικύρωση τοποθέτησης εξαρτημάτων και vw διαφημιστική   παρουσία 
- $1,000,000 Curtiss 1 Alpha Prototype #02 (κόκκινο/μαύρο, λειτουργικό) Χρησιμοποιείται για συντονισμό, δοκιμές και σε διαφημιστικό υλικό 
- $1,000,000 Curtiss 1 Alpha Prototype #01 (λευκό/ακατέργαστο, λειτουργικό) Χρησιμοποιείται για συντονισμό/δοκιμές/σε διαφημιστικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου του Έθνους Καινοτομίας του Henry Ford. 
- $1,000,000 Curtiss 1 Pre-Production Prototype #01 (μαύρο, μη λειτουργικό) Επί του παρόντος παρουσιάζεται στην έκθεση Electric Revolutionaries του Μουσείου Αυτοκινήτου Petersen .
- $3,300,000 Και τα έξι πρωτότυπα που αναφέρονται προηγουμένως, συν το πρωτότυπο Curtiss 1 Beta #01 (μαύρο, λειτουργικό) Χρησιμοποιείται για συντονισμό, τελικό προγραμματισμό και δοκιμές δρόμου με δημοσιογράφους. 
 
curtiss-1---carbon-fiber-belt-guard-closeup.jpg
 
Η Curtiss λέει ότι έχει ήδη λάβει πάνω από 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες προπώλησης για το The 1, με «πρόσθετους 1.200 κατάλληλους αγοραστές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτούς». Ενώ οι περισσότερες άλλες νεοσύστατες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες επικεντρώνονται στην κατασκευή μεταφορικών μέσων για τις μάζες, η Curtiss τοποθετείται ως μια προσφορά καθαρά πολυτελείας - αλλά μια προσφορά που επίσης επιμένει ότι είναι αδιάβροχη λόγω κατασκευής, όπως η αρθρωτή και δική της μπαταρία.
 
Αν έχετε χρήματα που περισσεύουν ίσως πρέπει να το σκεφτείτε. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon