.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 17:03

Yamaha - Νέες επενδύσεις 100 εκατ. δολαρίων για την επόμενη 10αετία

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο «άνοιγμα» της Yamaha στην αναζήτηση συνεργατών, για να εξασφαλίσει  τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που επιθυμεί.

Η Yamaha ίδρυσε την Yamaha Motor Ventures στην Silicon Valley το 2015, ένα τμήμα της υπεύθυνο για την αναζήτηση assets, τα οποία στην συνέχεια η Yamaha θα εξασφαλίζει μέσω επενδύσεων. Τώρα πραγματοποιεί την δεύτερη μεγάλης κλίμακας επενδυτική κίνηση της, μετά από την πρώτη του 2018, διαθέτοντας ένα ποσό 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σε βάθος 10ετίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας, «το κονδύλι αυτό προορίζεται για την εξερεύνηση τεχνολογιών και ευκαιριών, στοχεύοντας σε νέες αναπτύξεις στο κομμάτι των επιχειρήσεων και στην εξασφάλιση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων

Μέρος του σχεδιασμού της Yamaha, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι η επαφή και η σύναψη συνεργασιών με εταιρείες, τις οποίες θα ορίζει ως «εταιρείες πυρήνα» και από τις οποίες θα εξασφαλίζει τα ως άνω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η Yamaha το εξηγεί περαιτέρω,  ορίζοντας τις ως «εταιρείες στην φάση του startup με καινοτόμες τεχνολογίες και δυνατότητα ευρείας ανάπτυξης, στους τομείς των μεταφορών, της ρομποτικής, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, του οικονομικού και ασφαλιστικού τομέα και της ψηφιακής υγείας και ευεξίας».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 17:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon