.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 10:14

Χτυπάνε κόκκινο οι κλοπές μοτοσυκλετών στο Εδιμβούργο 

Ένα μεγάλο κύμα κλοπών μοτοσυκλετών έχει χτυπήσει το Εδιμβούργο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που συνεδριάζουν τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και η κεντρική κυβέρνηση για να βρεθεί λύση.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Holyrood. Εκεί πήραν μέρος  εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης Μοτοσυκλετιστών (MAG), η αστυνομία της Σκωτίας, το δημοτικό συμβούλιο, οι τοπικές επιχειρήσεις και μέλη του κοινοβουλίου της Σκωτίας.
Το Εδιμβούργο αποτέλεσε το σκηνικό ενός κύματος κλοπών μοτοσυκλετών υψηλού προφίλ φέτος, προκαλώντας την Operation Soteria – μια αστυνομική πρωτοβουλία μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα 36 συλλήψεις, 185 κατηγορίες για διάφορα αδικήματα και την ανάκτηση 131 μοτοσυκλετών η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις £600.000. «Εμείς ως μοτοσυκλετιστική κοινότητα είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε στη μείωση του αριθμού των αναβατών που βιώνουν τον ψυχολογικό αλλά και τον οικονομικό πόνο του να πέφτουν θύμα κλοπής», δήλωσε το τοπικό μέλος της MAG, Olly Bassi, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνάντησης. «Οι αυξανόμενες αναφορές για βίαιες ληστείες και κλοπές μοτοσυκλετών στην πόλη προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και θέλουμε να αποτρέψουμε τον τραυματισμό ή και κάτι χειρότερο και άλλων αναβατών. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι αλλαγές στην πολιτική καταδίωξης της αστυνομίας και οι νέες κατευθυντήριες γραμμές από το Συμβούλιο Καταδίκων της Σκωτίας έχουν συμβάλει σε αυτήν την κατάσταση, επομένως ελπίζουμε σε αλλαγές».
 
Η συζήτηση λέγεται ότι κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαβεβαίωσης από τον Cllr Scott Arthur, της Επιτροπής Μεταφορών και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο της πόλης του Εδιμβούργου, ότι θα ζητηθεί επανεξέταση της ασφαλούς στάθμευσης μοτοσυκλετών. Ο Daniel Johnson MSP πρόσθεσε: «Η κλοπή μοτοσυκλετών και το έγκλημα που προκαλείται από μοτοσυκλέτες είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην πρωτεύουσά μας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα με σοβαρότητα και να δημιουργήσουμε ένα συντονισμένο σύστημα που βοηθά στην αντιμετώπισή του. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με διαφορετικές ομάδες για αυτό το θέμα και να βοηθήσω στη διευκόλυνση μιας στοχευμένης λύσης που θα λειτουργεί μακροπρόθεσμα».
Πηγή: MCN
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon