.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 20:28

Το Sportster Forty-Eight της Harley-Davidson όπως θα έπρεπε να είναι

Ένα από τα πλέον ριζοσπαστικά customαρισμένο Sportster Forty-Eight που έχουμε δει, έρχεται για να μας αποδείξει ότι ποτέ δεν είναι αργά για την προσθήκη μιας Harley-Davidson στη λίστα των δώρων μας.

Όπως μας αφηγείται το Bike EXIF, το όλο project σχεδιάστηκε από τον Chakkaphan «Mark» Rungsukcharoen της FatBoy Design στην Ταϊλάνδη, ο οποίος ήθελε να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα για το Bangkok Hot Rod Custom Show του 2022. Έχοντας έμπνευση από τη Lamborghini Murcielago SV που ανήκε στον πατέρα του (φτώχια καταραμένη), ο Mark θέλησε να συνεργαστεί με ένα συνεργείο που να εξειδικεύεται στα ανθρακονήματα, βρίσκοντας την άκρη του στον Nattapat Janyapanich της Slayer House.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του όλου εγχειρήματος, είναι πως η ομάδα είχε μόλις 60 ημέρες για να μετατρέψει το εντελώς εργοστασιακό Sportster Forty-Eight. Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο café racer με ισχυρή ατμόσφαιρα «πίστας», ενώ ταυτόχρονα να δένει και με τον κόσμο των υπεραυτοκίνητων. Ή, όπως το θέτει ο Nattapat, «να παρουσιάσει τη Harley-Davidson με έναν νέο τρόπο, για να φτάσει σε μια νέα γενιά με τρέλα για ταχύτητα».

48α.jpg

Ο Mark και ο Nattapat ξεκίνησαν σχεδιάζοντας επί χάρτου τις ιδέες τους, προτού σκανάρουν τρισδιάστατα τη stock μοτοσυκλέτα και σχεδιάζοντας τη εν τέλει ψηφιακά. Στη συνέχεια, ο Nattapat εκτύπωσε τρισδιάστατα καλούπια για το φέρινγκ, από τα οποία σχηματίστηκαν τα τελικά μέρη από ανθρακονήματα. Ο βασικός κατάλογος των αλλαγών περιλαμβάνει νέο φέρινγκ, ένα κάλυμμα ρεζερβουάρ που κάθεται πάνω από μια χαλύβδινη δεξαμενή και το επίπεδο τμήμα της ουράς.

Το πάλαι ποτέ τέκνο της H-D, συμπληρώνεται από μια σειρά από τρισδιάστατα εκτυπωμένες λεπτομέρειες, όπως σχάρες, εισαγωγές αέρα και πτερύγια κάτω και πάνω από την ουρά. Αντί να βάψει την τελική μοτοσυκλέτα, ο Mark επέλεξε να στολίσει τα μέρη από ανθρακονήματα με ένα σετ αυτοκόλλητων εμπνευσμένων από τους αγώνες.

Ο Mark εμπλούτισε επίσης τη δίτροχη βάση του με μια λίστα απαρτισμένη από αναβαθμίσεις στα της απόδοσης. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα σετ αναρτήσεων της Showa, που συγκρατούνται στη θέση τους με εξαρτήματα κατεργασμένα μέσω CNC, ενώ ένα ακόμα σετ αμορτισέρ της Öhlins βρίσκεται και στο πίσω μέρος. Νέοι είναι οι τροχοί, με τις δαγκάνες των φρένων να έχουν κίτρινη βαφή ως αναφορά στη Lamborghini. Τα προαναφερθέντα αλλά και διάφορα ακόμα εξαρτήματα έρχονται από την Performance Machine, τη Roland Sands Design ή φτιάχτηκαν in-house από τους Ταϊλανδούς customάδες.

48γ.jpg

Τέλος και ο κινητήρας φοράει μια σειρά από καλούδια, με αλλαγές που υπογράφουν η Evolution Industries, η Figure Machine, η Two Brothers στην εξάτμιση κ.α. Η λίστα έχει πολλές βελτιώσεις από το γρανάζωμα και την εισαγωγή αέρα μέχρι τους παραπάνω ίππους που μπορεί να αποδώσει το «πείραγμα» της ECU.

Για την ιστορία, ο Mark και ο Nattapat τέλειωσαν έγκαιρα το project τους, πηγαίνοντας το στο Bangkok Hot Rod Custom Show και φεύγοντας με το βραβείο «Best Café Racer».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 20:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon