.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:14

Έξυπνοι αυτοκινητόδρομοι – ίσως όχι και τόσο

Email με ανησυχητικό περιεχόμενο διέρρευσαν σχετικά με τη λειτουργία των «έξυπνων αυτοκινητόδρομων» στην Αγγλία. Σε αυτά, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα δράσης Smart Autoways Kill δίνουν μια ανησυχητική εικόνα για την κατάσταση του δικτύου έξυπνων αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στα email, τα ανώτερα στελέχη των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων σχεδιάζουν τη βελτίωση του συστήματος DYNAC. Το DYNAC είναι η μέθοδος ελέγχου από υπολογιστή των ηλεκτρονικών πινακίδων στο δίκτυο έξυπνων αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα email αναφέρεται ότι το προσωπικό της πρώτης γραμμής δεν έχει εμπιστοσύνη στο σύστημα, με ένα από τα πρώτα σημεία που πρέπει να διορθωθούν να είναι η «παροχή μιας αξιόπιστης πλατφόρμας που αποδίδει και στην οποία το προσωπικό μας έχει εμπιστοσύνη». Πιθανώς ακόμη πιο ανησυχητικό από αυτό, το τελευταίο σημείο στη λίστα υποχρεώσεων των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων, είναι εκεί  που αναφέρεται κατά κάποιο τρόπο ότι το σύστημα δεν έχει μελετηθεί πλήρως πριν τεθεί σε λειτουργία. Λέει, «αναγνωρίστε ότι το CHARM (η ομάδα έργου που αναπτύσσει το DYNAC) δεν είναι πλέον ένα πρότζεκτ, αλλά η εφαρμογή ενός λειτουργικού συστήματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να καθιερώσουμε έναν τρόπο με τον οποίο το σύστημα και η εφαρμογή μπορούν να διατηρηθούν και να αναβαθμιστούν…». 
 
SMK-leaked-emails.jpg
 
Τώρα τα παραπάνω σφάλματα θα ήταν αποδεκτά, αναμενόμενα ακόμη και αν το δίκτυο έξυπνων αυτοκινητοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου βρισκόταν στο στάδιο δοκιμών και ανάπτυξης. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει, πρόκειται για ένα ζωντανό, ανοιχτό και εξαιρετικά πολυσύχναστο οδικό δίκτυο, που διακινούνται περισσότερα από 70.000 οχήματα ανά μίλι κατά μέσο όρο (με βάση τα δεδομένα του 2021 από το RAC). Αυτά τα οχήματα μεταφέρουν εργαζόμενους, οικογένειες, παιδιά σχολείου, προσωπικό έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα. Αυτές οι επιδιορθώσεις που ζητούνται από την Εθνική Οδό δεν είναι αριθμοί σε υπολογιστικό φύλλο, είναι πραγματικοί άνθρωποι. Η SMK ισχυρίζεται επίσης ότι πρόκειται να υπάρξει διακοπή του συστήματος DYNAC, αυτό το Σάββατο και το επόμενο Σάββατο. 
 
Πηγή: Visordown
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon