.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 10:38

Η μοτοσυκλέτα του Easy Rider θα βγει και πάλι στους δρόμους για γυρίσματα

Η ταινία Easy Rider ήταν ίσως η πιο εμβληματική στιγμή του κινηματογράφου για τις μοτοσυκλέτες. Και τώρα οι κατέχοντες τα δικαιώματα αυτής της ταινίας σκέφτονται να κάνουν το remake της. Άγνωστο είναι πια μοτοσυκλέτα θα παίξει το ρόλο της θρυλικής chopper με το όνομα Captain America και την αστερόεσσα στο ρεζερβουάρ.
Τα νέα προέρχονται από το Variety, που επιβεβαιώνει ότι μια κοινοπραξία ενδιαφερόμενων μερών και παραγωγών συζητούν με συγγραφείς και σκηνοθέτες για τη νέα ταινία.
Το Easy Rider κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1969 με πρωταγωνιστές τους Peter Fonda, Dennis Hopper και Jack Nicholson. Ήταν το ταξίδι του Φόντα και του Χόπερ, καθώς οι δυο τους περιόδευαν στον αμερικανικό βαθύ νότο με τις custom  Harley-Davidson. Τα αστέρια της ταινίας ήταν ήδη γνωστοί ηθοποιοί, οι οποίοι θα αποκτούσαν ακόμη περισσότερη παγκόσμια φήμη, οι μοτοσυκλέτες της ταινίας ήταν τελικά τα πραγματικά αστέρια της ταινίας. Έγινε μια από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, «Captain America» με αστέρια και ρίγες. Αυτή η μοτοσυκλέτα (η τελευταία από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα) υποτίθεται ότι πουλήθηκε νωρίτερα φέτος για 1,3 εκατομμύρια δολάρια, αν και ο Peter Fonda δεν ήταν τόσο σίγουρος για την αυθεντικότητά της.
 
The Profiles In History auction house in Calabasas, Calif., is auctioning off the supposedly last authentic 'Captain America' chopper used in the film Easy Rider. The proceeds will go in part towards Michael Eisenberg, the current owner of the bike, as well as to the auction house and the American Humane Association
 
Το Variety αναφέρει ότι δεν εξετάζουν μια απευθείας επανεκκίνηση, αλλά περισσότερο ένα ριμέικ της ταινίας για τη σύγχρονη εποχή, εστιάζοντας στη σύγχρονη αντικουλτούρα.
Ο Maurice Fadida, ένας από τους παραγωγούς του ριμέικ, εξήγησε: «Στόχος μας είναι να χτίσουμε πάνω στην αφήγηση για την αντικουλτούρα και την ελευθερία που μας άφησε η αρχική ταινία και να δώσουμε στους νέους του σήμερα μια ταινία που δίνει προσοχή στις δικές τους αντικουλτούρες και προκλήσεις». «Αυτό που βιώνουν οι νέοι θεατές του σήμερα στην καθημερινή τους ζωή μπορεί να φαίνεται τρελό στις παλαιότερες γενιές, αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει ο κοινωνικός κανόνας, όπως συνέβη με την πολιτιστική αλλαγή στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ελπίζουμε να παίξουμε ρόλο σε αυτή την αλλαγή».
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 12:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon