.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 13:15

Η ιστορία των Vincent μοτοσυκλετών σε ταινία - με αφήγηση Ewan McGregor

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, το πώς οι Vincent έφτασαν στο πάνθεον της ταχύτητας.

Οι μοτοσυκλέτες Vincent έχουν μια ένδοξη ιστορία πίσω από το όνομα τους, άμεσα συνδεδεμένη με το ρεκόρ ταχύτητας: Το όνειρο του Philip Vincent, ο οποίος θεωρείται διεθνώς μια ιδιοφυία σχεδιασμού αλλά και ένα «junkie» της ταχύτητας. Ο Vincent και μια από τις μοτοσυκλέτες του έσπασαν το ρεκόρ ταχύτητας το 1955, πιάνοντας τα 298 χλμ./ώρα –αριθμός ασύλληπτος για τα δεδομένα της εποχής! Ωστόσο, λίγους μήνες μετά από το ρεκόρ, η εταιρεία έκλεισε και ο Vincent δεν κατασκεύασε ποτέ ξανά, μοτοσυκλέτα.

Τώρα, η ιστορία πίσω από τον Vincent και το ρεκόρ του γίνεται ταινία, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη David Lancaster, στο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Speed is Expensive – Philip Vincent and the Million Dollar Motorcycle». Στην ταινία θα εμφανιστούν πολλοί αστέρες όπως ο Jay Leno, ο αγωνιζόμενος John Surtees, ο Paul Simonon και ο Marty Dickerson, ενώ την αφήγηση θα κάνει ο πασίγνωστος ηθοποιός και δεινός μοτοσυκλετιστής, Ewan McGregor. Στην ταινία εμφανίζονται και σπάνια πλάνα που απεικονίζουν τον ίδιο τον Philip Vincent. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ταινία χρειάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια για να γίνει πραγματικότητα!

Μετά από την πρώτη προβολή της στο φεστιβάλ ταινιών του Barnes, στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας, τώρα η ταινία εξασφάλισε την διανομή σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά και στην Β. Αμερική. Οι προβολές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 13:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon