.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 13:23

R.I.P. Simon Mitchell – Φωτογράφος σκοτώθηκε σε αγώνα Αγγλικού ΜΧ

Ο άτυχος φωτογράφος χτυπήθηκε στην πίστα ΜΧ Foxhill από μοτοσυκλέτα αναβάτη που είχε πέσει.

Ο αγώνας στην πίστα Foxhill για το Αγγλικό Πρωτάθλημα Motocross είχε συγκεντρώσει πολλή δημοσιότητα και προσέλκυσε 10,000 θεατές την περασμένη Κυριακή (14/5) καθώς σε αυτόν θα συμμετείχε εκτάκτως και ο Jeffrey Herlings της ΚΤΜ και του παγκοσμίου MXGP, μα δυστυχώς έμελλε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη προβολή για έναν πολύ δυσάρεστο λόγο.

Στη διάρκεια του πρώτου σκέλους για την κατηγορία ΜΧ1, ένας αναβάτης έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε άλμα με τη μοτοσυκλέτα του να διαγράφει μια τρελή πορεία πηδώντας τις αχυρόμπαλες στην άκρη της διαδρομής.

Στο σημείο που κατέληξε η μοτοσυκλέτα δεν υπήρχαν θεατές, στέκονταν όμως ένας κριτής του αγώνα και ο φωτογράφος Simon Mitchell, οι οποίοι χτυπήθηκαν από αυτήν.

Ο αγώνας φυσικά διακόπηκε και λίγη ώρα αργότερα ματαιώθηκε όλο το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του Mitchell. Τυπικά ο Herlings, που προηγούταν τη στιγμή της διακοπής, ανακηρύχθηκε νικητής του σκέλους και, αργότερα, νικητής του αγώνα μετά την οριστική διακοπή.

Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

"Μετά το συμβάν στην ιστορική πίστα Foxhill Motocross Circuit την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, οι οργανωτές, Langrish MX Club, με λύπη ανακοινώνουν τον θάνατο του Simon Mitchell, ενός κυρίου ιδιαίτερα γνωστού στην κοινότητα του motocross.

"Ένα δεύτερο άτομο που τραυματίστηκε στο συμβάν, ένας κριτής του αγώνα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το βράδυ της 14ης Μαΐου 2023 με μώλωπες.

"Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του Simon σε αυτή τη δύσκολη στιγμή."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon