.
Κατηγορία Husqvarna
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 13:54

Ένα νέο Husqvarna "EE18" από την DirtFirst και την Hollywood Movie Bikes

Πως είναι να δημιουργείς μία μοτοσυκλέτα, την οποία περιμένεις από τα εργοστάσια, αλλά δεν έρχεται ποτέ.

Όπως σημειώθηκε πολύ εύστοχα από πολλαπλές πηγές, διεθνώς, φέτος οι νέες ηλεκρικές μοτοσυκλέτες, σε οποιαδήποτε κατηγορία, έλαμψαν διά της απουσίας τους. Η Husqvarna, μέλος του γκρουπ Pierer Mobility, στο οποίο υπάγεται και η KTM, δεν παρουσίασε μία υψηλής ισχύος, ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και αυτό… φαίνεται πως ενόχλησε, την ομάδα DirtFirst Racing και την Hollywood Movie Bikes, που έλαβαν δράση.

Αποτέλεσμα, η "EE18" που βλέπετε εδώ,  βασισμένη στην ηλεκτροκίνητη «καρδιά» της KTM Freeride, που σημείωσε μια πορεία αρκετών ετών στην αγορά. Ο ηλεκτροκινητήρας της μπορεί να αποδώσει έως 24,5 ίππους και τροφοδοτείται από μία μπαταρία λιθίου 3,9 kWh, ενώ το σύστημα ψύξης κάνει χρήση υγρού και όχι αέρα, για καλύτερη και σταθερότερη απόδοση. Μία από τις επεμβάσεις της DirtFirst στην μοτοσυκλέτα αφορά αυτό το σύστημα ακριβώς, με αύξηση της χωρητικότητας σε παραφλού κατά 30% και τοποθέτηση νέων ανεμιστήρων 76,2 χιλιοστών, στα ψυγεία –οι οποίοι, μας θυμίζουν… ύποπτα, ανεμιστηράκια για υπολογιστές…

Το πιρούνι της μοτοσυκλέτας είναι από την WP, τύπου αέρος και με διάμετρο στα 43 χιλιοστά, ενώ το πίσω αμορτισέρ προέρχεται από την RaceTech. Οι τιμονόπλακες είναι τύπου CNC από την XTrig, ενώ οι τροχοί της Excel είναι διαμέτρου 19 και 16 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Τα φρένα της μοτοσυκλέτας είναι από την Brembo, προερχόμενα απευθείας από την σειρά SXF της KTM, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται μόλις στα 104 κιλά. Φυσικά, και άλλα «καλούδια» γύρω από την off-road χρήση έχουν τοποθετηθεί στην μοτοσυκλέτα, μεταξύ των οποίων μία αλουμινένια ποδιά προστασίας των μηχανικών μερών, αλλά και μαρσπιέ τιτανίου Apex Raptor.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon