.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 10:21

Αγγλία – Δημόσια διαβούλευση για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Η κυβέρνηση της Αγγλίας ρωτά τον κόσμο πότε να εφαρμόσει την απαγόρευση πώλησης μοτοσυκλετών με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Από τις 14 Ιουλίου ως τις 21 Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι διαθέσιμο προς δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πλάνο για το υποχρεωτικό πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση, μα το πιο ενδιαφέρον είναι πως η εν λόγω δημόσια διαδικασία αφορά αποκλειστικά τις μοτοσυκλέτες και όχι τα αυτοκίνητα!

Συγκεκριμένα, στην κυβερνητική ιστοσελίδα το αγγλικό υπουργείο Μεταφορών προτείνει την απαγόρευση πώλησης οχημάτων της κατηγορίας L (δηλαδή των δίτροχων, τρίτροχων και τετράτροχων που εντάσσονται στην ευρύτερη μοτοσυκλετιστική οικογένεια) σε δύο στάδια:

  • Από το 2030 για τα οχήματα των κατηγοριών L1 (ελαφριά δίτροχα), L2 (ελαφριά τρίτροχα), L3e-A1 (δίτροχα προδιαγραφών Α1), L6 (ελαφριά τετράτροχα) και L7 (βαριά τετράτροχα).
  • Από το 2035 όλα τα οχήματα της κατηγορίας L.

Αυτά έρχονται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου να εισηγηθεί οριζόντια απαγόρευση πώλησης οχημάτων μη μηδενικών ρύπων στην Ε.Ε. από το 2035.

Τα ερωτήματα της κυβέρνησης δεν περιορίζονται μόνο στις ημερομηνίες εφαρμογής του αναπόφευκτου, αλλά έχουν και άλλες αναζητήσεις, όπως αν υπάρχουν οχήματα που θα έπρεπε να εξαιρεθούν της απαγόρευσης, οι μέθοδοι επιβολής του μέτρου, αλλά και το ενδεχόμενο χρήσης εναλλακτικών καυσίμων (πλην του σημερινού μοντέλου με τις μπαταρίες).

Ευχάριστο είναι, αν μη τι άλλο, το ότι ρωτάται η γνώμη του κοινού σε ένα ζήτημα που σαφέστατα αφορά τους πάντες και δε θα έπρεπε να άπτεται μόνο της βούλησης των αγορών. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης το Φθινόπωρο, καθώς στην ουσία λειτουργεί και ως δημοσκόπηση για την εικόνα του κοινού ως προς τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα του αγγλικού υπουργείου Μεταφορών με τη δημόσια διαβούλευση

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon