.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 13:11

Yamaha – Οικονομικά αποτελέσματα 2021

Ρεκόρ πωλήσεων και τζίρου για τη μητρική εταιρεία, αύξηση εσόδων μα ακόμη σε αρνητικό πρόσημο τα κέρδη από το τμήμα Μοτοσυκλετών.

Η δεύτερη δύσκολη χρονιά υπό το σύννεφο της πανδημίας covid-19 έφερε ανάκαμψη για τη Yamaha Motor συγκριτικά με το πολύ δυσκολότερο 2020.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 για το σύνολο της εταιρείας – που περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες, σκούτερ και ATV, προϊόντα θαλάσσης, ρομποτική, οικονομικές υπηρεσίες και άλλα προϊόντα (λ.χ. αμαξίδια γκολφ) – σημειώνουν κύκλο πωλήσεων 1.8 τρισεκατομμύρια γιεν, συνιστώντας αύξηση κατά 23.2% ως προς το 2020.

Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσαν τα κέρδη που εκτινάχθηκαν στο +193.1% από το 2022, στα 155.6 δισεκατομμύρια γιεν.

Η Yamaha Motor δηλώνει στη σχετική ανακοίνωση πως αυτή είναι η υψηλότερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ σε τζίρο και κέρδη.

Το συντριπτικά πλειοψηφικό μερίδιο στον τζίρο της εταιρείας προέρχεται από το τμήμα Land Mobility, δηλαδή ουσιαστικά από το μοτοσυκλετιστικό της κομμάτι, στο οποίο αναλογούν τα 1.2 από τα 1.8 τρις γιεν της Yamaha Motor Co.

Ωστόσο, παρότι αυτός ο τζίρος συνιστά μιαν αύξηση +24.6% από το 2020, ο προϋπολογισμός του κομματιού αυτού της εταιρείες παραμένει σε αρνητικό πρόσημο. Το θετικό για τη Yamaha είναι πως βλέπει αυτό το έλλειμμα στο ισοζύγιό της να έχει μειωθεί το 2021.

Οι αιτίες που συμπιέζουν την κερδοφορία της Yamaha μας είναι λίγο-πολύ γνωστές: ελλείψεις και επακόλουθες ανατιμήσεις σε πολλά μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας (ημιαγωγοί, ρητίνες, μέταλλα), η εκτίναξη των μεταφορικών κόστων, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που περιοδικά άλλαζαν το προφίλ των αγορών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Yamaha τονίζει πως οι πολύ δυνατές πωλήσεις της σειράς Wolverine RMAX (side by side), αλλά και των ηλεκτρικών της ποδηλάτων, οδηγούν τα θετικά αποτελέσματα του 2021.

Πηγή: Global Yamaha Motor

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 13:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon