.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 16:11

10 χρόνια φυλακή σε Βρετανό που σκότωσε με αμάξι τον κλέφτη της μοτοσυκλέτας του

Σε δέκα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε 32χρονος στη Βρετανία, καθώς κυνήγησε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του τον κλέφτη της μοτοσυκλέτας του. Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την καταδίωξη και τον θανάσιμο τραυματισμό του κλέφτη.

Η ιστορία έχει ως εξής: στην πόλη του Newcastle, ο ρουμάνικης καταγωγής Mihai Dinisoae αντιλήφθηκε δυο άτομα να κλέβουν τη μοτοσυκλέτα του. Αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, ο Dinisoae μπήκε στο αυτοκίνητο του και ξεκίνησε να καταδιώκει τους κλέφτες.

Καθώς η Βρετανία είναι γεμάτη με κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία της περιοχής έφτιαξε βίντεο της καταδίωξης, που διεξήχθη στους δρόμους της πόλης, με μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο να κάνουν σωρεία παρανομιών.

Στο βίντεο φαίνεται και η στιγμή που ο Dinisoae τρακάρει επίτηδες τη μοτοσυκλέτα (κάτι που έκανε περισσότερες από μια φορές), ενώ στο τέλος η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε ο κλέφτης της μοτοσυκλέτας έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα την πτώση, στην οποία ο συνεπιβάτης χτύπησε σε κολώνα και σκοτώθηκε.

Στη συνέχεια, ο οδηγός του αυτοκινήτου παράτησε τους κλέφτες τραυματισμένους σοβαρά, εγκαταλείποντας τον τόπο του συμβάντος.

Όταν έφτασε ασθενοφόρο, ο συνεπιβάτης, ονόματι Josh Malloy, ήταν ήδη νεκρός. Ο 29χρονος οδηγός της κλεμμένης μοτοσυκλέτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, καταφέρνοντας να επιβιώσει.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Dinisoae λίγες ώρες μετά το συμβάν, με τον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας να ρίχνει το φταίξιμο στους κλέφτες, λέγοντας πως εκείνοι έχασαν τον έλεγχο, και πως ο ίδιος δεν προκάλεσε τη σύγκρουση.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, και η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο του στέμματος στο Newcastle.

Εκεί, οι ένορκοι αθώωσαν τον Dinisoae για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, όμως ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας καταδικάστηκε τελικά στις 16 Δεκεμβρίου 2020 σε 10 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία.

Η ντετέκτιβ Joanne Brooks που ηγήθηκε της υπόθεσης καταδίκασε τις πράξεις του δολοφόνου, λέγοντας τα εξής: “Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Mihai Dinisoae είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο των συναισθημάτων του, και ήταν αποφασισμένος να σταματήσει τα θύματα του. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να ειδοποιήσει την αστυνομία για την κλοπή, ενώ αντίθετα κυνήγησε τα άτομα για να πάρει πίσω την ιδιοκτησία του. Το υλικό από τις βιντεοκάμερες δείχνει το πόσο ασυλλόγιστες ήταν οι πράξεις του εκείνο το πρωί, πράξεις που τελικά οδήγησαν στον θάνατο ενός ανθρώπου. Επιπλέον τραυμάτισε σοβαρά ένα ακόμα άτομο, και οδηγώντας επικίνδυνα έθεσε σε κίνδυνο και τις ζωές αρκετών ακόμα ανθρώπων. Ανεξάρτητα με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του Josh, η οικογένεια του έχασε ένα αγαπημένο της μέλος, και χαίρομαι που ο Dinosoae θα περάσει τώρα ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη φυλακή.”

Πέρα από την καταδίκη του για ανθρωποκτονία, το δικαστήριο τιμώρησε τον Dinosoae και με απαγόρευση οδήγησης για 4 χρόνια, ποινή που θα ξεκινήσει με την αποφυλάκιση του.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου υπέρ του Dinisoae και κατά της απόφασης του δικαστηρίου, κάτι που ίσως γίνει κατανοητό αν αναλογιστούμε την μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στη Βρετανία, που έχει πολώσει το κοινό που ζητά καλύτερη αστυνόμευση και αυστηρότερες ποινές σε κλέφτες και εγκληματίες.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς , σκεπτόμενος νηφάλια, τι θα γινόταν αν ο καθένας έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του, καθώς τότε θα γυρίζαμε στις εποχές της Άγριας Δύσης, και στην επιβίωση του ισχυρότερου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της αστυνομίας που δείχνει την καταδίωξη και τη σύγκρουση του αυτοκινήτου με τη μοτοσυκλέτα, που οδήγησε στον θάνατο του Josh Malloy. Προσοχή, οι σκηνές σοκάρουν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 16:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon