.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 16:42

Fantic Motor και Yamaha Motor Europe – Διευρύνεται η στρατηγική τους συνεργασία

Η Fantic εξαγοράζει τη Minarelli με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε πέρυσι στο Μιλάνο και την έκθεση EICMA 2019, όταν η Fantic παρουσίασε τα νέα ΧΧ125 με δίχρονους κινητήρες Yamaha YZ, καθώς και το πρωτότυπο τετάχρονο XEF250 με μοτέρ Yamaha YZ-F.

Αυτή η συνέργεια επικοινωνήθηκε αρχικά με κεντρικό άξονα την επιστροφή της Fantic Motor στα παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro και MX με βάση τους κινητήρες και την τεχνογνωσία της Yamaha, καθώς τώρα μαθαίνουμε τι είναι αυτό που παίρνει η Yamaha σε αντάλλαγμα.

Όπως λέει το σημερινό δελτίο Τύπου, στη νέα στρατηγική συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται η εξαγορά του 100% της Motori Minarelli από τη Fantic Motor ως το τέλος του 2020. Η Minarelli, ιστορική κατασκευάστρια μικρών κινητήρων, ανήκει πλέον στη Yamaha και εκεί κατασκευάζονται πολλοί κινητήρες – κυρίως για σκούτερ – που συναντάμε στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Συνεχίζοντας με τη σημερινή ανακοίνωση, ο στόχος της νέας αυτής συνεργασίας είναι να προχωρήσουν οι δύο εταιρείες “στο επόμενο επίπεδο στους τομείς της Μοτοσυκλέτας και της Ηλεκτροκίνησης”.

“Πρόκειται για μια μακροχρόνια συνεργασία η οποία για τις Yamaha Motor και Fantic Motor θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μια ομαλή μετάβαση σε ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο και θα επιτρέψει στη Motori Minarelli να συνεχίσει να προμηθεύει κινητήρες και να υποστηρίζει τους υπάρχοντες πελάτες, όντας σωστά τοποθετημένη για να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες, μέσω του παραγωγικού δυναμικού της Fantic, διατηρώντας ωστόσο την ταυτότητά της,” αναφέρει κλείνοντας το δελτίο Τύπου.

Με εφόδιο την πρόσβαση στους κινητήρες και τα εξαρτήματα της Yamaha, το δίδυμο Fantic-Minarelli στοχεύει στο να εμβαθύνει στην κατασκευή συμβατικών και ηλεκτρικών κινητήρων. Αυτό θα έχει θεωρητικά δύο σημαντικά οφέλη: την περαιτέρω ενίσχυση της Fantic με διευρυμένες παραγωγικές ικανότητες, αλλά και την δυναμική είσοδο στην αγορά της Ηλεκτροκίνησης.

Για τη Yamaha Motor αυτή η κίνηση περιγράφεται ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της και φαινομενικά εξασφαλίζει ένα πιο σίγουρο αύριο για τη Minarelli, ενώ παράλληλα της προσφέρει έναν καλό συνεργάτη για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της πλάνα.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, αφότου θα έχει περάσει από το European Works Council της Yamaha Motor Europe και το Local Works Council της Motori Minarelli.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 16:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon