.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 13:25

Δημοπρατήθηκε ιστορικό τρόπαιο του Mike Hailwood από το Isle of Man TT!

Έπαθλο από έναν από τους πιο θρυλικούς αγώνες της ιστορίας του ΤΤ.

3 Ιουνίου 1978, Isle of Man. Ο θρύλος Mike “The Bike” Hailwood στα 38 του κάνει μια ιστορική επιστροφή στο TT, στο οποίο μετρούσε ως τότε 12 νίκες από το 1958 ως το 1967, πριν αποσυρθεί από τους αγώνες μοτοσυκλέτας για να στραφεί στα αυτοκίνητα και τη F1 – έχοντας κατακτήσει, μεταξύ άλλων, και 9 παγκόσμια πρωταθλήματα GP στις κατηγορίες 250 (x3), 350 (x2) και 500 (x4) κυβικών.

Το ΤΤ είχε ήδη πάψει να λογίζεται ως αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος GP από το 1976, συνεπεία αρκετών θανατηφόρων ατυχημάτων που προκάλεσαν στην αντίδραση και μποϊκοτάζ κορυφαίων αναβατών, όπως ο Giacomo Agostini, για να πάρει το Silverstone τη θέση του ως επίσημο Αγγλικό GP.

1978 Mike Hailwood Isle of Man TT Ducati 900SS e1458806840802

Καβάλα σε μια Ducati 900SS ο Hailwood παίρνει μια ιστορική νίκη στην κατηγορία Formula I (που είχε φτιαχτεί έναν χρόνο νωρίτερα ως πρόγονος της σημερινής Superbike) απέναντι σε έναν άλλο θρύλο της Μοτοσυκλέτας, τον Phil Read, σε έναν αγώνα που ως σήμερα μνημονεύεται ως ένας από τους κορυφαίους που έχουν γίνει ποτέ σε ΤΤ - αν και μάλλον αυτό μάλλον δεν αφορούσε την αγωνιστική δράση καθαυτή, αλλά μάλλον είχε να κάνει με τη νικηφόρα επιστροφή του κοσμαγάπητου αναβάτη μετά από 11 χρόνια απουσίας (!) από το κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο της μοτοσυκλέτας.

Το έπαθλο Ταχύτερου Γύρου από τον συγκεκριμένο αγώνα απονεμήθηκε στον Hailwood χάρη στον γύρο με μέση ωριαία ταχύτητα 110.62 μιλίων ανά ώρα (178 χιλιόμετρα/ώρα) και φυσικά η αξία του ως αναμνηστικό είναι κάθε άλλο παρά αμελητέα.

Αυτό ακριβώς το τρόπαιο βρέθηκε προς πώληση στο eBay στα τέλη του περασμένου μήνα, με τιμή εκκίνησης 5,750 λίρες Αγγλίας, ή περίπου €6,300 (ισοτιμία 8/10/2020).

Είναι μάλλον προφανές πως το σπανιότατο αυτό αγαλματίδιο εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού, καθώς πλέον ο σύνδεσμος της αγγελίας/δημοπρασίας δεν είναι ενεργός. Κάποιος τυχερός έχει διακοσμήσει το σπίτι του με ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι μοτοσυκλετιστικής ιστορίας.

Δείτε στη συνέχεια ένα σύντομο βίντεο με τίτλο One day in June (Μια μέρα του Ιούνη) της Duke Video που μας ταξιδεύει με αυθεντικά πλάνα σε εκείνον τον σημαδιακό αγώνα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon