.
Κατηγορία Fantic
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:16

Fantic Motor ΧΕ 125 - ΧX 125 2021 και πρωτότυπο XEF 250 4T

Η Fantic παρουσιάζει τις πολυαναμενόμενες νέες δίχρονες ΧΧ και ΧΕ 125 με κινητήρες Yamaha, καθώς και ένα νέο τετράχρονο για την επόμενη μέρα της.

Στον κόσμο των μοτοσυκλετών εκτός δρόμου η εμφάνιση της Fantic Motor στην EICMA 2019 τον περασμένο Νοέμβρη οπωσδήποτε τάραξε τα νερά. Ο λόγος ήταν η εμφάνιση δύο νέων μοντέλων της που βασίζονταν σε μια νέα κινητήρια μονάδα, τον δίχρονο κινητήρα των Yamaha YZ125. Με βάση αυτόν η ιταλική εταιρεία έχτισε δύο ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες για χρήση ΜΧ, το ΧΧ 125, και για enduro το ΧΕ 125 (στην κεντρική φωτογραφία).

Η Fantic, αναγεννημένη στη νέα της εποχή, έχει ήδη κατακτήσει εθνικούς τίτλους enduro στις μικρές κατηγορίες κυβισμών στην Ιταλία και φέτος ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στο παγκόσμιο EnduroGP. Εκμεταλλευόμενη αυτήν την εμπειρία, η εταιρεία δηλώνει πως οι νέες δίχρονες 125 της είναι ιδανικές για μια μεγάλη γκάμα αναβατών, από τον απλό χομπίστα ως τον σοβαρό αγωνιζόμενο.

XX125 0010
Fantic Motor XX 125 2021

Ο κινητήρας της Yamaha αποτελεί μια εγωσμένης αξίας μονάδα που εδώ έχει εξοπλιστεί με μια κεντρική μονάδα εξελιγμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Fantic (υπό τις οδηγίες του φημισμένου μηχανικού Jan Witteween) και εξοπλισμένη με καρμπυρατέρ Mikuni TMX 38 mm και εξάτμιση Arrow.

Η μοτοσυκλέτες φορούν αναρτήσεις της ΚΥΒ (Kayaba) με ένα ανεστραμμένο πιρούνι SSS (Speed Sensitive System) με διαδρομή 300 mm κι ένα monoshock αμορτισέρ με διαδρομή 315 mm. Όλα είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και φυσικά προσαρμοσμένα καταλλήλως για χρήση enduro (XE) ή motocross (XX).

Τα φρένα προέρχονται από τη Nissin, με δίσκο 250 mm μπροστά και 245 πίσω. Τα ελαστικά πρώτης επιλογής είναι τα Dunlop Geomax (XE) ή Dunlop MX (XX).

Παράλληλα με τα δύο νέα μοντέλα παραγωγής της, που θα αρχίσουν σταδιακά να πωλούνται και στο δίκτυο της εταιρείας, η Fantic ετοιμάζει και δύο αγωνιστικά Evolution Kits, Cross (kit XX21) και Enduro (kit XE21), τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται από τον Νοέμβριο 2020.

XEF 250 0003
Fantic Motor XEF250 4T

Εκτός των ΧΧ και ΧΕ 125, η Fantic μας σέρβιρε και μια μικρή γεύση από το κοντινό μέλλον, καθώς διένειμε φωτογραφίες από δύο νέα μοντέλα 250 κυβικών εκατοστών.

Το τετράχρονο XEF 250 φορά τον κινητήρα του YZF250 της Yamaha - με τον χαρακτηριστικό ανεστραμμένο κύλινδρο όπου ο ψεκασμός βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κυλίνδρου, ενώ οι λαιμοί της εξάτμισης ξεκινούν από πίσω και τυλίγονται γύρω από τον κύλινδρο οδηγώντας προς το τελικό.

Το νέο τετράχρονο enduro Fantic θα διαθέτει επιλογές χαρτογραφήσεων σε συνεργασία με την Athena-GET, η οποία θα στήσει και την ανάλογη εφαρμογή για smartphones.

xx 250 lat
Fantic Motor XX250 2T

Δίπλα του, με λιγοστές φωτογραφίες και ούτε λέξη στα επίσημα δελτία Τύπου, βρίσκουμε ένα δίχρονο ΧΧ 250 που εικάζουμε πως επίσης φορά μοτέρ από το ανάλογο Yamaha YZ250 και προφανώς αποτελεί ένα ακόμη επόμενη βήμα για την ιταλική εταιρεία.

Προς το παρόν μπορείτε να δείτε τα νέα XE 125 και XX 125 στην επίσημη ιστοσελίδα της Fantic Motor.

Δείτε παρακάτω μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών από τα νέα μοντέλα καθώς και το πρώτο προωθητικό βίντεο της Fantic με άφθονη δράση.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon