.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 14:37

Nέα σχεδίαση στην κεφαλή των ΟHV V2 της Harley-Davidson

Αυτό που περιμένουν όλοι από την εταιρεία του Milwaukee, τουλάχιστον σε ότι αφορά στους κινητήρες, είναι ο νέος, πλήρως υγρόψυκτος V2 DOHC, που πρόκειται να παρουσιαστεί το 2020 και να βάλει την H-D σε μια νέα τροχιά, υψηλών ιπποδυνάμεων.

Φυσικά η αερόψυκτη (οκ με υγρόψυξη στις κεφαλές) παράδοση, δεν μπορεί να ξεχαστεί και πρόσφατα αποκαλύφθηκαν σχέδια που κατοχύρωσε η εταιρεία και αφορούν σε ένα διαφορετικό σύστημα οδήγησης των βαλβίδων, στις εκδόσεις του Milwaukee-Eight κινητήρα.

Τα ωστήρια παραμένουν, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, αυτά έχουν τοποθετηθεί ένα σε κάθε πλευρά, αντί για διάταξη ανά ζεύγη, στην μια πλευρά. Πέραν αυτού, το άνοιγμα των βαλβίδων γίνεται πλέον από ένα κοκοράκι ανά ζεύγος βαλβίδων (εισαγωγής – εξαγωγής) αντί για το σύστημα αξόνων με κοκοράκι ανά βαλβίδα που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα.

082219 harley davidson valve bridge engine patent f

Σύμφωνα με την Harley–Davidson, τα λιγότερα και ελαφρύτερα κινούμενα μέρη στην κεφαλή, επιτρέπουν πιο εύκολο και γρήγορο στροφάρισμα του κινητήρα.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε αυτές κεφαλές θα αντικαταστήσουν το υπάρχουν σύστημα “αναπνοής” του Milwaukee-Eight, ωστόσο, το γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει την εξέλιξη του συγκεκριμένου μοτέρ, σημαίνει ότι ακόμα και αν παρουσιαστεί ο νέος, υγρύψυκτος DOHC V2, θα συνεχιστεί η παρουσία των OVC με ωστήρια κινητήρων στην γκάμα της Harley-Davidson.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon