.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 15:47

Danny Kent - Από Πρωταθλητής... μαχαιροβγάλτης

Μια πρωτάκουστη ιστορία εξελίχθηκε τον Μάρτιο του 2019, όταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 του 2015, Danny Kent, πιάστηκε να κυκλοφορεί με μαχαίρι. Τον Αύγουστο το δικαστήριο τον καταδίκασε, ενώ ως συνέπεια τιμωρήθηκε και με διακοπή συμβολαίου από την ομάδα του.

Ο Kent θυμίζουμε ήταν ο πρώτος Βρετανός αγωνιζόμενος που κέρδισε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων μοτοσυκλέτας μετά τον Barry Sheene το 1977.

Η συνέχεια στον θρίαμβο του Kent όμως δεν έμελλε να είναι το ίδιο ονειρική, καθώς δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, έχοντας χάσει την ανταγωνιστικότητα του.

Μετά από σποραδικές εμφανίσεις σε Moto2 και Moto3, στράφηκε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα BSB, όπου μετά από μία εμφάνιση το 2018, βρήκε ομάδα στο δεύτερο μισό του 2019, συμμετέχοντας σε 2 αγώνες, τερματίζοντας μόνο στον ένα, στην απογοητευτική 18η θέση.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Kent με τον μεγαλύτερο αδελφό του πήγαν να… εισπράξουν ένα χρέος, και εκεί ξέσπασε καυγάς. Ο αδελφός του πιάστηκε στα χέρια με έναν 63χρονο, και ο Danny έσπρωξε τον τελευταίο. Όπως τον έσπρωχνε, από την τσέπη του Πρωταθλητή έπεσε ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών.

Στη συνέχεια τα αδέλφια Kent το έσκασαν, ο 63χρονος πήρε το μαχαίρι και πήγε στην αστυνομία.

Στο δικαστήριο, ο Kent ζήτησε συγγνώμη, παραδέχθηκε πως είχε το μαχαίρι πάνω του, υποστήριξε πως το είχε για… τη δουλειά του, για να ανοίγει κιβώτια, και δήλωσε πως δεν σκόπευε να το χρησιμοποιήσει για να μαχαιρώσει κάποιον.

Παρόλα αυτά, ο δικαστής τον καταδίκασε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, και σε χρηματικό πρόστιμο 200 λιρών Αγγλίας.

Το κερασάκι στην τούρα ήρθε όταν η MV Agusta Paramatta, η ομάδα με την οποία είχε πρόσφατα συνάψει συμβόλαιο ο Kent στο BSB, ανακοίνωσε την απόλυση του, με τον Gino Rea να παίρνει τη θέση του.

Ελπίζουμε ο κατήφορος του Kent να σταματήσει εδώ, και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να δούμε τον Βρετανό Πρωταθλητή να πρωταγωνιστεί σε ειδήσεις που να έχουν αποκλειστικά σχέση με τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 16:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon