.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 13:23

Akrapovič – Νέος πρεσβευτής της ο Colin Edwards

Ο πρώτος μοτοσυκλετιστικός πρεσβευτής της εταιρείας

Η Akrapovič ανακοινώνει πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής WorldSBKκαι επί σειρά ετών αναβάτης των MotoGP, Colin Edwards, ανακηρύχθηκε σε πρεσβευτή της (brand ambassador) για τον χώρο των μοτοσυκλετών – ένας ρόλος που δημιουργείται για πρώτη φορά στην ιστορία της Σλοβενικής εταιρείας.

Η τιμή αυτή έγινε εις αναγνώριση του πρωταθλήματος που κατέκτησε ο Αμερικανός το 2000 στο WorldSBK με μια Honda RC51 (VTR1000 SP1) εξοπλισμένη με εξάτμιση της Akrapovič και το οποίο συνιστούσε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο.

Έκτοτε η Akrapovič έχει εξοπλίσει πάνω από 100 παγκόσμιους πρωταθλητές σε διάφορες κατηγορίες αγώνων μοτοσυκλέτας.

colin edwards akrapovic ambassador 1

Ο Edwards είναι ο πρώτος αγωνιζόμενος από τον χώρο της μοτοσυκλέτας που αναλαμβάνει αυτή τη θέση για λογαριασμό της Akrapovič και έρχεται να ενισχύσει τη φιλοσοφία #TrustedByChampions της εταιρείας χάρη στα κατορθώματά του. Εκτός των δύο τίτλων που έχει πάρει στο WorldSBK (2000, 2002), έχει κερδίσει δύο φορές στο αγώνα αντοχής Suzuka 8 Ηours με Honda εξοπλισμένη με εξάτμιση της Akrapovič, ενώ συνέχισε να χρησιμοποιεί τις εξατμίσεις της και σε μεγάλο μέρος της καριέρας του στα MotoGP ως την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2014

Η νέα του δουλειά προβλέπει την εκμετάλλευση του ονόματος, της ιστορίας και της τεχνικής εμπειρίας του για την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας το 2019,

Παράλληλα, η προσωπική του σχολή οδήγησης, Texas Tornado Boot Camp, στις ΗΠΑ καθώς και οι συνεχείς εμφανίσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον καθιστούν ιδανικό για τον ρόλο του brand ambassador.

Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση στον νέο του ρόλο ήταν μια συγκέντρωση-έκπληξη των εργαζομένων της Akrapovič ενόψει της νέας χρονιάς, όπου και τιμήθηκε δίνοντας το όνομά του σε μια αίθουσα συσκέψεων στα κεντρικά της εταιρείας στην πόλη Ivančna Gorica της Σλοβενίας. Επίσης, του απονεμήθηκε τιμητική πλάκα από τον Igor Akrapovič ως αναγνώριση μιας καριέρας γεμάτης μοτοσυκλέτες που φορούσαν εξατμίσεις Akrapovič και του γεγονότος πως έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της.

colin edwards akrapovic ambassador 2

Colin Edwards:

«Είναι τιμή να αναλαμβάνω πρεσβευτής της Akrapovič. Όταν πρωτοήρθα εδώ πριν μερικούς μήνες εντυπωσιάστηκα από τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για μια εταιρεία κορυφαίου επιπέδου και είναι σπουδαίο να συνδέομαι μαζί της. Είναι επίσης σημαντικό το ότι συνδέομαι με ένα προϊόν που εκτός από κορυφαίο είναι και εύκολο να το καταλάβεις. Με τιμά πολύ η ονομασία μιας αίθουσας με το όνομά μου και, τώρα που είμαι μέρος της εταιρείας, σχεδιάζουμε πολλές δραστηριότητες για την προώθησή της. Θα είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια.»

colin edwards akrapovic ambassador 5

Igor Akrapovič, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Akrapovič:

«Είναι πολύ σπουδαίο το ότι αποκτήσαμε τον πρώτο μας πρεσβευτή στον χώρο της μοτοσυκλέτας και είναι απολύτως ταιριαστός ο Colin. Ήταν τόσο σημαντική στιγμή στην ιστορία της εταιρείας μας όταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2000, θυμάμαι τον τεράστιο αριθμό δοκιμών που κάναμε για τη μοτοσυκλέτα του, καθώς η Honda συνεχώς εξέλισσε τον κινητήρα και έπρεπε διαρκώς να ανανεώνουμε την εξάτμιση. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε ό,τι χρειάζονταν – νομίζω πως ήταν πάνω από 40 τροποποιήσεις – αλλά αυτό είναι μέρος του DNA μας, να κυνηγάμε πάντα το καλύτερο κι έτσι, όσο πιο πολύ δουλεύαμε, τόσο περισσότερα παίρναμε ως ανταμοιβή και μαζί με τον Colin και τη Honda κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Η Akrapovič είναι ευτυχής που τον έχει μαζί της στην οικογένεια και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 13:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon