.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:03

Hex Innovate GS-911 – Το απόλυτο διαγνωστικό για μοτοσυκλέτες BMW

Διάβασε μα ασφάλεια τα διαγνωστικά της μοτοσυκλέτας σου

Στην εποχή της ηλεκτρονικής μοτοσυκλέτας που ζούμε, συχνά η δουλειά του μηχανικοί μοιάζει με αυτή ενός ηλεκτρονικού, καθώς προσπαθεί να βρει ένα πρόβλημα που για μας μοιάζει μηχανικό (ως αποτέλεσμα), αλλά μπορεί εξίσου απλά να είναι ένας σένσορας που παρέδωσε πνεύμα.

Πλέον οι προδιαγραφές των μοτοσυκλετών που εισάγονται στην Ε.Ε. επιβάλλουν στους κατασκευαστές να συμπεριλαμβάνουν πρόβλεψη και θύρα OBD, δηλαδή On-Board Diagnostics, στην οποία απλά κοτσάρεις το laptop ή την ταμπλέτα με το κατάλληλο πρόγραμμα και διαβάζει τα άπαντα του κινητήρα απευθείας από τα σωθικά του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κάνει την επισκευή πανεύκολη, ακριβέστατη και γρήγορη, αλλά βέβαια αποτελεί αποκλειστικό προσόν του εξουσιοδοτημένου μηχανικού.

Ή μήπως όχι;

02 Hex Innovate GS 911 bmw diagnostics

Η Αγγλική Hex Innovate παράγει το GS-911, ένα μικρό σε μέγεθος διαγνωστικό στικάκι που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για μοτοσυκλέτες της BMW με θύρα OBD, πάνω στην οποία κουμπώνει και ανοίγει τα μάτια του ιδιοκτήτη σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο πληροφορίας για τα εσωτερικά τεκταινόμενα της μοτοσυκλέτας του.

Εδώ και λίγο καιρό η Hex παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του GS-911, η οποία είναι πλέον συμβατή με τις νέες θύρες OBD-II που επέβαλλαν οι προδιαγραφές Euro 4. Σε αντίθεση με την πρώτη γενιά που χρησιμοποιούσε ένα στρογγυλό βύσμα 10-pin, η δεύτερη έκδοση του εργαλείου μας έρχεται με πλακέ ακροφύσιο – αλλά λίγη σημασία έχει, καθώς η Hex πουλά και αντάπτορες για να είναι όλα συμβατά παντού.

hex gs911

Τι κάνει λοιπόν αυτό το μαγικό εργαλειάκι; Διαβάζει και καθαρίζει κωδικούς βλάβης (fault codes), σβήνει ενδείξεις υπενθύμισης service, διαβάζει πληροφορίες από την κεντρική μονάδα του κινητήρα (ECU), διαβάζει καταγράφει και σχεδιάζει σε διάγραμμα τις τιμές των αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο, καλιμπράρισμα και δοκιμή λειτουργίας εξαρτημάτων και πολλά άλλα. Το πιο σπουδαίο, δε, είναι πως η όλη δουλειά γίνεται με σχετική ασφάλεια, ακολουθώντας οδηγίες και χωρίς να κινδυνεύει να γίνει ζημιά στη μοτοσυκλέτα.

Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, ξεκινώντας από τη βασική GS-911 usb (€250 με ισοτιμία 20/12/2018), μετά είναι η GS-911 wifi (€330) και τέλος είναι η Pro (€625). Όπως ήδη θα έχετε φανταστεί, η βασική διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη είναι η συνδεσιμότητα και μέσω wifi, συνοδευόμενη από πρόσβαση στο Hex Cloud, ενώ η βασική περιορίζεται στην υποχρεωτική σύνδεση με Η/Υ μέσω USB.

GS911.OBD2 USB

Οι δύο βασικές εκδόσεις συνοδεύονται από άδεια χρήσης Enthousiast, η οποία περιορίζει τη χρήση του εργαλείου σε 10 VIN (αριθμού πλαισίου). Κάθε φορά που συνδέεται με μια μοτοσυκλέτα, καταγράφεται ο κωδικός της και αυτός δε μπορεί να σβηστεί ή να αντικατασταθεί ποτέ.

Για πιο επαγγελματική χρήση, η έκδοση Pro δεν έχει κανένα περιορισμό σε πόσες μοτοσυκλέτες μπορεί να συνδεθεί και επιπλέον συνοδεύεται από διευρυμένο ρεπερτόριο εργαλείων. Είναι σαφές πως αυτή προορίζεται για τους επαγγελματίες του χώρου και φυσικά συνοδεύεται από άδεια χρήσης Professional. Η δε συσκευή GS-911 wifi προσφέρει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί η άδειά της από Enthousiast σε Pro, κάτι που δεν είναι εφικτό με τη φτηνότερη, βασική έκδοση.

Δείτε το και αποκτήστε το εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon