.
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 09:29

Kove – Πέτυχε τις πρώτες νίκες κινεζικής μάρκας μοτοσυκλετών σε αγώνες SBK

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα, δεν παράγουμε ούτε μοτοσυκλέτες, ούτε –πλην μετρημένων εξαιρέσεων- μηχανοκίνητο αθλητισμό.  

Μια ιστορική στιγμή για την Kove καταγράφηκε στην πίστα της Valencia, στα πλαίσια του Ισπανικού πρωταθλήματος Superbike (ESBK). Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια κινεζική μάρκα μοτοσυκλέτας κερδίζει σε ευρωπαϊκό αγώνα Superbike, και μάλιστα δύο φορές. Το σημαντικό επίτευγμα κατάφερε η China Racing Team, με μοτοσυκλέτα Kove 321RR, στα χέρια του αναβάτη Jose Luis Perez Gonzales και στην κατηγορία SS300.

Τεχνικός επικεφαλής της αγωνιστικής προσπάθειας της Kove στο ESBK είναι ο Ιταλός Max Nejrotti, ο οποίος ηγείται και της ανάπτυξης του Project της Kove 321RR μοτοσυκλέτας. Ο Nejrotti δήλωσε μάλιστα, ότι οι μοτοσυκλέτες που έφτασαν στην Valencia για να αγωνιστούν, έτρεξαν σχεδόν σε μορφή παραγωγής, καθώς έχουν υψηλότατων προδιαγραφών τμήματα, φρένα της Brembo, ακόμα και μπιέλες τιτανίου!

Προς το παρόν, ο αναβάτης Gonzales είναι 6ος στην βαθμολογία του ESBK, στην κατηγορία SS300, ενώ πριν την διπλή νίκη του στην Valencia, τα καλύτερα αποτελέσματα του ήταν δύο πλασαρίσματα στην 4η θέση.

Η Kove έχει αρχίσει ήδη να γράφει το όνομα της με χρυσά γράμματα στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα παγκοσμίως, καθώς μετά από το δυνατό ντεμπούτο της περσινής EICMA, η κινεζική εταιρεία δείχνει τα «δόντια» της και στον κόσμο των αγώνων. Στην Ελλάδα, άλλωστε, γνωρίζουμε ήδη την Kove, από το Maverick 500, το οποίο εισάγεται  ως Daytona by Kove. Προς το παρόν, ακόμα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση, για την αντιπροσώπευση της Kove και την πλήρους γκάμας της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 09:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon