.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 12:06

R.I.P. Fausto Vignola

 

Σε προπόνηση MX σκοτώθηκε ο Ιταλός αναβάτης Rally

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προπόνηση του Fausto Vignola στην πίστα ΜΧ του Ballestrino στις 29 Μαρτίου 2018, καθώς ο Ιταλός αγωνιζόμενος σε αγώνες Rally έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, χτύπησε σε δέντρο και έχασε τη ζωή του.

Στον τόπο του δυστυχήματος υπήρχε ασθενοφόρο, γιατρός, ακόμα και ελικόπτερο, όμως όταν οι γιατροί έφτασαν κοντά του, ο 37χρονος Ιταλός αναβάτης ήταν ήδη νεκρός.

rip fausto vignola 18

Ο Vignola ξεκίνησε την καριέρα του ως αγωνιζόμενος του Enduro σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, από το 2005 έως και το 2014 με καλά αποτελέσματα. 

rip fausto vignola 12

Από το 2016 ξεκίνησε να ασχολείται με τους αγώνες Rally σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας την ίδια χρονιά στο ράλι Σαρδηνίας, όπου και κατετάγη 24ος στις μοτοσυκλέτες,

rip fausto vignola 15

και στο Hellas Rally, όπου ήταν 9ος. Το 2017 συμμετείχε ξανά στο ράλι Σαρδηνίας, όπου και κατετάγη 18ος, και στο Panafrica Rally, όπου ήταν 19ος.

rip fausto vignola 2

Το 2018 ο Vignola έκανε το ντεμπούτο του στο Rally Dakar, όπου και τερμάτισε στην πολύ καλή 52η θέση (8ος στην εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική Marathon Class), με τη Solarys Racing Team, και με μοτοσυκλέτα της Husqvarna.

rip fausto vignola 7

Το Dakar ήταν πάντα το όνειρο του Vignola, ο οποίος είχε ως ίνδαλμα του τον Fabrizio Meoni. Τελικά ο Ιταλός έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, αλλά λίγους μήνες μετά, έχασε τη ζωή του.

rip fausto vignola 4

Ο Fausto Vignola αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Sara και τα δυο μικρά του παιδιά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon