.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:30

Συνεργασία Continental – NVIDIA

 

Στόχος η δραστηριοποίηση στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης

Πριν λίγα χρόνια, δύο εταιρείες σαν και αυτές δύσκολα θα έβρισκαν ένα κοινό πεδίο για να συνεργαστούν, στις μέρες μας όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η γερμανική Continental, γνωστή περισσότερο για τα ελαστικά της και η NVIDIA, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή hardware εξαρτημάτων για H/Y (γνωστή για τις κάρτες γραφικών της), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού έρευνα, εξέλιξη και κατασκευή, επί μέρους τμημάτων και ολοκληρωμένων συστημάτων, απαραίτητων για την λειτουργία αυτόνομα οδηγούμενων οχημάτων.

Οι δυο εταιρείες δεν ξεκινάνε από το μηδέν, αφού ήδη έχουν αναπτύξει τεχνολογίες πάνω σε αυτό το πεδίο. Η NVIDIA, έχει επενδύσει στο λογισμικό DRIVE, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα εκμάθησης (οδήγησης στην συγκεκριμένη περίπτωση), ικανή να εκτελεί 30 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς στο δευτερόλεπτο.

Η Continental με την σειρά της, έχει επικεντρώσει την έρευνα της στους αισθητήρες και στην περιμετρική επόπτευση των τεκταινόμενων γύρω από ένα όχημα. Αυτό περιλαμβάνει συσκευές όπως radar, μετρητές απόστασης με laser, κάμερες αλλά και 3D καταγραφή του περιβάλλοντος χώρου.  

Για τον συνδυασμό αυτών των αλληλοσυμπληρούμενων  τεχνολογιών, έχει ήδη καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα εξέλιξης , που ξεκινά από “απλές” υλοπoιήσεις και εφαρμογές, όπως την αλλαγή λωρίδας και την αυτόματη διατήρηση αποστάσεων και φθάνει μέχρι την πλήρη αυτόνομη οδήγηση σε τετράτροχα οχήματα, που δεν θα φέρουν τιμόνι ή άλλου είδους χειριστήρια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon